7 locuri în care îți poți petrece vacanța de iarnă în pantaloni scurți

Când temperaturile coboară și fulgii încep să se așeze pe străzile României, anumite persoane visează la destinații călduroase, la locuri în care să evadeze de la rutina iernii.

Dacă te numeri printre aceștia, îți propunem câteva sugestii de destinații călduroase, în care iarna se petrece în pantaloni scurți:

Bali (Indonezia)

Insula Bali este recunoscută nu doar pentru plajele sale idilice, ci și pentru ospitalitatea localnicilor. Aici, cultura balineză, templele fascinante și ceremoniile spirituale se îmbină perfect cu peisajul tropical. Indiferent dacă ești un entuziast al surf-ului, un gurmand sau un simplu călător, Bali îți va oferi o experiență de neuitat.

Ubud, centrul cultural al insulei, este renumit pentru atelierele sale de artă și pentru măiestria meșterilor în lucrul cu lemnul. În plus, cursurile de gătit balinez, tururile pe ATV sau scufundările sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți încerca.

Goa (India)

Goa este un amestec perfect între tradiție și modernitate. Plajele sale sunt locul ideal pentru relaxare, dar și pentru petreceri memorabile. În Agonda Beach, vei avea șansa de a vedea țestoasele de mare, care vin pe țărm pentru a-și depune ouăle.

De asemenea, la Palolem, poți face o plimbare cu barca pentru a observa delfinii care se joacă printre valuri. Piața de mirodenii, forturile vechi și bisericile portugheze sunt obiective turistice care nu trebuie ratate.

Bucătăria locală, înrădăcinată cu influențe portugheze, este picantă și plină de savoare.

Rio de Janeiro (Brazilia)

Rio de Janeiro este mult mai mult decât Carnavalul sau Copacabana. Orașul este înconjurat de munți impresionanți, are o pădure tropicală urbană, un port impresionant și numeroase cartiere pitorești.

Statuia Hristos Mântuitorul, situată la înălțime, oferă o priveliște panoramică asupra orașului, fiind un punct de atracție pentru toți vizitatorii.

Funicularele care străbat morile, samba în stradă și cafeaua braziliană sunt doar câteva dintre lucrurile care te vor face să te îndrăgostești de Rio.

Zanzibar (Tanzania)

O destinație exotică, Zanzibar, este un oraș cunoscut pentru plajele sale cu nisip fin și pentru apele sale cristaline. Acest arhipelag oferă numeroase activități, de la snorkeling și scufundări până la explorarea culturii locale în Stone Town.

Pentru iubitorii de condimente, efectuarea unui tur pe plantațiile de cuișoare reprezintă o aventură aromatică inedită. Recent, Zanzibar a devenit o destinație populară pentru luna de miere, mulți tineri îndrăgostiți alegând această locație, tocmai pentru peisajele sale de poveste.

Gran Canaria (Spania)

Gran Canaria este o insulă cu peisaje diverse, de la plaje aurii și până la munți înalți. Insula este și un loc ideal pentru cei pasionați de drumeții. Parcurile naturale, precum Roque Nublo sau Barranco de Guayadeque, sunt adevărate comori ale naturii.

În celebrul Palmitos Park, turiștii pot interacționa cu o varietate de animale exotice și pot admira grădina de cactuși. Puerto de Mogan, adesea numit „Veneția Canarelor”, este un loc pitoresc cu canale și poduri, ideal pentru o plimbare relaxată.

Cu o climă blândă pe tot parcursul anului, Gran Canaria este o destinație ideală pentru iarnă.

Cartagena (Columbia)

Cartagena este un oraș plin de istorie și culoare. Zidurile orașului vechi, forturile și piața animată din Cartagena te vor ajuta să călătorești în timp.

Castillo San Felipe de Barajas, o fortăreață impozantă, oferă un peisaj panoramic asupra orașului și dezvăluie câteva dintre secretele apărării Cartagenei în vremurile coloniale.

Culorile pastelate ale clădirilor coloniale, străduțele înguste pavate și ritmurile de salsa, care se aud din fiecare colț de stradă, îți vor oferi o experiență autentică columbiană.

Cuba (Havana)

Havana, cu străzile sale colorate și clădirile vechi, emană o atmosferă retro, de peliculă. Mașinile clasice, muzica live și dansul întâlnit la tot pasul pe străzile orașului sunt adevărate simboluri ale acestui loc.

Barul El Floridita, faimos pentru a fi locul preferat al lui Ernest Hemingway, este locul perfect pentru a savura un autentic cocktail daiquiri.

Fie că alegi să vizitezi fabricile de trabucuri sau să te relaxezi pe Malecon privind apusul, Havana te va captiva fără nici o urmă de îndoială.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns