Descoperă canioanele și lacurile din Parcul Național Plitvice Lakes din Croația

Explorați canioanele uimitoare și lacurile uluitoare ale Parcului Național Lacurile Plitvice din Croația.

Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este o minune naturală plină de trasee de drumeții, cascade și ape cristaline.

Alăturați-vă nouă în timp ce facem un tur virtual text al acestui parc pitoresc – nu veți dori să-l ratați!

Prezentarea Parcului Național Lacurile Plitvice

Când ajungi în Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația, te vei simți ca și cum ai ajuns într-o oază de biodiversitate și frumusețe naturală.

Acest parc național a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO din 1979 și este cel mai vechi și cel mai mare parc național din Europa de Sud-Est. Pe o suprafață de aproape 30.000 de hectare se regăsesc numeroase lacuri, cascade și canioane spectaculoase.

Aici vei putea descoperi sistemul carstic al acestei regiuni și vei fi uimit de frumusețea naturii care se întinde la fiecare pas. Nu rata această experiență unică în Croația și descoperă canioanele și lacurile din Parcul Național Lacurile Plitvice.

O oază de biodiversitate și frumusețe naturală

Acesta este acasă pentru peste 50 de specii de mamifere, printre care se numără râsul, cerbul, capra neagră și mistrețul. Dar aici găsești și peste 140 de specii de păsări și peste 3000 de specii de insecte, dar și multe plante rare și endemice.

Împreună cu cele peste 16 lacuri alpine, unite prin râul Plitvice și prin cascadele spectaculoase, parcul devine un loc uimitor de a explora natura.

De asemenea, faptul că este inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1979 nu face decât să confirme frumusețea și valoarea acestui loc special.

Descoperă sistemul carstic din Parcul Național Lacurile Plitvice și cascădele spectaculoase

Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi despre Parcul Național Lacurile Plitvice, vine momentul să descoperi sistemul carstic și cascădele spectaculoase ale acestei perle naturale din Croația.

Cele 16 lacuri formate pe râul Plitvice sunt unite între ele printr-un sistem carstic impresionant, care adăpostește o biodiversitate bogată și unică. Vei fi încântat de culorile turcoaz ale apelor cristaline, care se oglindesc în cascadele spectaculoase dintre ele.

Nu rata cele mai importante puncte de interes ale parcului, precum Galerija gradina de pești, Veliki Slap și Gradinsko jezero, care te vor lua cu totul într-o lume misterioasă și incredibil de frumoasă, pe care trebuie să o vezi cu proprii tăi ochi.

Zonele din Parcul Național Lacurile Plitvice de care nu trebuie să ratezi vizitarea

Când vizitezi Parcul Național Lacurile Plitvice, există câteva zone pe care nu trebuie să le ratezi. Într-adevăr, trebuie să vizitezi Lacurile de Sus, cu cascadele lor spectaculoase și Lacurile de Jos, care oferă un peisaj pitoresc.

Însă, asigură-te că ai luat timp să vezi și Galeria de Peșteri, o pasarelă de lemn care te poartă prin multe caverne și peşteri impresionante. Iar dacă îți dorești o experiență memorabilă, mergi pe traseul de trekking câștigător al Parcului Național în 2016, către Lacul Gradinsko, oferindu-ți o priveliște panoramică asupra văii de dedesubt.

În plus, există mai multe alte trasee și locuri frumoase de explorat în Parcul Național Lacurile Plitvice, însă acestea sunt cel puțin de neratat pentru a te bucura de tot ce are de oferit Parcul Național.

Cele mai frumoase trasee pentru plimbări și hiking în Parcul Național Lacurile Plitvice

Atunci când vizitezi Parcul Național Lacurile Plitvice, ai posibilitatea să alegi trasee pentru toate nivelurile de dificultate. Pentru începători sau pentru cei care vor să ia lucrurile mai ușor, traseul A este alegerea perfectă.

Acesta durează aproximativ 2-3 ore și te va purta prin cele mai frumoase zone ale parcului, trecând prin păduri dese și lacuri cristaline. Dacă vrei să experimentezi mai multă aventură, traseul K este cea mai bună opțiune.

Acesta durează între 5 și 8 ore și te va duce prin zone mai puțin aglomerate, cu mai multe cascade și priveliști panoramice impresionante. Indiferent de traseul pe care îl alegi, este important să fii pregătit cu echipament adecvat, să ai o hartă actualizată și să respecți regulile parcului pentru a te bucura la maximum de experiența ta în Parcul Național Lacurile Plitvice.

De ce Parcul Național Lacurile Plitvice este un must-see atunci când vizitezi Croația

Atunci când vizitezi Croația, nu poți să ratezi frumusețea unică a Parcului Național Lacurile Plitvice. Acesta este un must-see, datorită sistemului carstic spectaculos, format din 16 lacuri și zeci de cascade, care îți taie respirația.

De-a lungul timpului, parcursul apei râului Plitvice a săpat canioane și peșteri impresionante, oferind astfel un peisaj deosebit de dramatic și impresionant.

Astfel, te poți bucura de biodiversitatea din zonă, dar și de poveștile și legende fascinante legate de canioanele și lacurile din parc.

În plus, Parcul Național Lacurile Plitvice este cel mai mare și mai vechi parc național din Europa de Sud-Est, oferind o experiență unică și inedită de explorare a naturii și istoriei unei întregi regiuni.

Strategii pentru a evita mulțimile în Parcul Național Lacurile Plitvice și a te bucura de natură în liniște

Dacă dorești să te bucuri de natură în liniște și să eviți aglomerația, există câteva strategii pe care le poți implementa în vizita ta la Parcul Național Lacurile Plitvice.

În primul rând, încearcă să vizitezi parcul în afara sezonului de vârf, cum ar fi vara, când mulți turiști sunt în concediu și vizitează zona.

De asemenea, poți evita mulțimea prin alegerea unei vizite în timpul săptămânii, în locul weekend-ului. Pentru a evita aglomerația la punctele de atracție, precum cele mai populare cascade, încearcă să faci trasee alternative sau mai puțin cunoscute.

Ține cont că există mai multe intrări și că poți alege să începi traseul tău de la intrările mai puțin folosite. Mai mult decât atât, poți alege să începi traseul devreme în dimineață, ori seara, astfel încât să te bucuri de natură în liniște și fără agitație.

Urmează aceste strategii și cu siguranță vei putea admira mirifica frumusețe naturală a Parcului Național Lacurile Plitvice fără a fi deranjat de mulțime.

Poveștile și legende fascinante despre canioanele și lacurile din Parcul Național Lacurile Plitvice

În Parcul Național Lacurile Plitvice există o mulțime de legende fascinante despre canioanele și lacurile ce îl alcătuiesc. Una dintre cele mai cunoscute este legenda despre Ciprian, un cioban care s-a îndrăgostit de o fată fermecătoare.

Însă, dragostea lor nu avea voie să existe din cauza diferențelor dintre rangurile sociale. Ciprian a început să își petreacă timpul la lacurile din Parcul Național Plitvice, unde a aflat despre o fântână magică care îți poate îndeplini orice dorință. Într-o zi, el și-a dorit să fie cu fata pe care o iubea și, miraculos, fata a apărut instantaneu lângă el.

Totuși, ei au fost prinsi, iar fata a fost trimisă la mănăstire pentru a-și ispăși păcatele. Din acel moment, Ciprian a trăit la lacurile Plitvice ca un călugăr, trist și singuratic, iar fata a devenit cunoscuta Doamna din Lac, fiind adorată și venerată de către locuitorii din împrejurimi.

Această legendă, precum multe altele, adaugă un farmec suplimentar acestui parc național uimitor.

Fotografii și imagini surprinzătoare ale lacurilor și cascadelelor din Parcul Național Lacurile Plitvice

Dacă îți place să explorezi natura și să faci fotografii spectaculoase, atunci Parcul Național Lacurile Plitvice este locul perfect pentru tine. Aici vei găsi o mulțime de imagini surprinzătoare ale lacurilor cristaline și cascadelor minunate.

Îți recomandăm să îți aduci cu tine aparatul de fotografiat și să captezi momente memorabile ale unui peisaj unic în lume. Vei putea surprinde reflexii uluitoare ale copacilor în apa lacurilor, perdele de apă albastră și turcoaz ce cad printre stânci și vegetație, la fel ca și frumusețea pitorească și nepieritoare a cascadei Veliki Slap.

Te vei simți un adevărat artist în mijlocul acestui loc magic și misterios, care cu siguranță va deveni una dintre cele mai frumoase destinații din Europa. Nu uita să îți postezi fotografiile pe rețelele de socializare pentru a le arăta prietenilor și cunoștințelor tale ce minunății poți descoperi în Croația.

Cum să ajungi la Parcul Național Lacurile Plitvice și cazare recomandată în apropiere

Pentru a ajunge la Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația, cea mai ușoară modalitate este să pleci din Zadar, mai ales dacă ești începător.

Parcul este situat în apropiere de capitala Zagreb (la mai puțin de 150 km), dar și de orașul Zadar (aproximativ 120 km).

Dacă vrei să te bucuri de o experiență completă în parc, recomandăm să îți rezervi cazare în apropiere. La doar 5 km distanță de intrare, poți găsi cazare cu 50 euro pe noapte.

Nu rata oportunitatea de a explora una dintre cele mai frumoase zone de natură din Europa de Sud-Est, Parcul Național Lacurile Plitvice.

Sfaturi practice pentru a te bucura la maximum de experiența ta în Parcul Național Lacurile Plitvice

Acum că ai înțeles mai bine ce poți descoperi în Parcul Național Lacurile Plitvice, iată câteva sfaturi practice pentru a te bucura la maximum de experiența ta. În primul rând, este important să îți aloci timp suficient pentru a explora parcarea și a te plimba în voie pe trasee.

De asemenea, îți recomandăm să vizitezi zona în afara sezonului de vârf, când mulțimea de turiști este mai mică și ai mai multă liniște pentru a te bucura de natură.

În plus, este esențial să îți iei echipamentul potrivit pentru plimbările montane și să faci rezervare la cazare din timp, pentru a evita situațiile neprevăzute.

În cele din urmă, fii responsabil în ceea ce privește comportamentul tău în parc, respectă natura și regulile parcului, pentru a păstra zona curată și sănătoasă pentru toți vizitatorii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]