Cum se face masajul thailandez?

Masajul thailandez reprezintă o practică foarte complexă bazată pe tehnici și mișcări specifice. În general este realizat de un terapeut profesionist care a fost instruit în arta masajului și implică mai multe etape și pași pe care acesta îi respectă cu mare atenție.

Pregătirea pentru masaj

O sesiune de masaj va avea loc de cele mai multe ori într-un centru SPA și va începe cu pregătirea spațului în care se va desfășura. Pacientul se întinde pe o saltea sau pe o suprafață moale pe podea, îmbrăcat în haine lejere și confortabile.

Respirație și relaxare

Terapeutul începe prin a încuraja pacientul să respire profund și să se relaxeze. Respirația este un aspect important al masajului thailandez și ajută la armonizarea fluxului de energie în corp.

Aplicarea presiunii pe corp

Terapeutul folosește palmele, degetele, pumnii, coatele și genunchii pentru a aplica presiune pe diferitele puncte și zone ale corpului, conform tehnicilor de masaj thailandez. Există o mare varietate de tehnici, cum ar fi presiunea constantă, mișcările de rotație și întinderile pe care maseurul le poate folosi în timpul unei sesiuni. Toate aceste mișcări au rolul de a reduce tensiunea musculară și de a relaxa corpul astfel încât la finalul sesiunii de masaj, corpul să fie relaxat.

Utilizarea tehnicilor de întindere pasivă

Masajul thailandez este cunoscut pentru întinderile pasive. Terapeutul va ajuta pacientul să ajungă în diferite poziții, ca de exemplu culcat pe spate, pe burtă sau chiar în poziții de yoga. Toate întinderile acestea ajută la creșterea flexibilității și la eliberarea tensiunii pentru articulații și musculatură. Este recomandat ca aceste întinderi să fie făcute în prezența unui specialist pentru a evita accidentele și stările de disconfort care pot fi asociate cu mișcări greșite.

Lucrul pe liniile energetice

Masajul thailandez are la bază conceptul de sen, mai exact linii sau canale energetice care trec prin corp. În timpul sesiunii, terapeutul va lucra pe aceste linii cu scopul de a echilibra fluxul de energie și de a elimina blocajele care pot să genereze disconfort sau boli. Aceste linii sunt cunoscute de specialiștii care au studiat tehnicile masajului thailandez și care știu foarte bine cum să aplice presiunea potrivită pe ele pentru a face energia să curgă în direcția potrivită.

Utilizarea de uleiuri și loțiuni

Sunt anumite cazuri în care specialiștii în masaj thailandez pot să utilizeze uleiuri și loțiuni cu scopul de a reduce frecarea și de a facilita mișcările. Aceasta poate face ca masajul să fie mai confortabil și poate contribui la rehidratarea pielii. Astfel, sesiunea de masaj se transformă într-o experiență senzorială de care te poți bucura pe deplin după zile agitate.

Finalizarea sesiunii de masaj

O sesiune de masaj thailandez se termină cu mișcări de relaxare și cu încurajarea pacientului să se ridice încet și să-și reia respirația normală. Terapeutul poate oferi sfaturi cu privire la postură și la exerciții de întreținere pentru a menține beneficiile masajului pe termen lung.

Este foarte important să alegi un salon de masaj în care să lucreze terapeuți cu experiența și pregătirea necesare pentru un astfel de tip de masaj, iar rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor sau chiar le vor întrece.

Vei descoperi astfel beneficiile masajului thailandez încă de la primele sesiuni și te vei bucura de senzația de relaxare pe care acesta ți-o oferă, resimțind efectele pe termen lung.

Advertorial susținut de PSK

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]