Curiozitati despre Belgia

Belgia este o țară frumoasă situată în regiunea Benelux a Europei. Este cunoscut pentru cultura sa diversă, cu influențe franceze, olandeze și germane care pătrund în societate.

Din punct de vedere geografic, Belgia este compusă din câmpii joase situate între Franța și Țările de Jos. Capitala Bruxelles-ului găzduiește multe obiective culturale, cum ar fi monumentul Atomium, statuia Manneken Pis și piața Grand Place.

Acest oraș uimitor găzduiește și câteva organizații internaționale proeminente, cum ar fi NATO și Uniunea Europeană, care îl fac un important centru economic pentru Europa.

Peisajul rural al Belgiei oferă peisaje uimitoare pline de pășuni verzi și dealuri mărginite de castele care datează din epoca medievală. Există multe locuri de explorat aici, cum ar fi Gent sau Bruges sau Liège, care oferă priveliști și experiențe unice care pot fi găsite doar în Belgia.

Curiozitati despre Belgia

• Belgia este o țară situată în Europa de Vest, învecinată cu Franța la sud-vest, Luxemburg la sud-est, Germania la est și Olanda la nord. Are o suprafață de 30.689 km2 și o populație de 11.5 milioane de locuitori. Capitala și cel mai mare oraș este Bruxelles

• Belgia este o monarhie constituțională federală parlamentară, cu un rege ca șef al statului și un prim-ministru ca șef al guvernului. Regele actual este Philippe I, care a urcat pe tron în 2013

• Belgia are trei regiuni oficiale: Flandra (vorbitoare de neerlandeză), Valonia (vorbitoare de franceză) și Regiunea Capitalei Bruxelles (bilingvă). Există și o comunitate germanofonă în estul țării

• Belgia este cunoscută pentru gastronomia sa variată și delicioasă: ciocolata belgiană, vafele belgiene, cartofii prajiți belgieni sau berea belgiană sunt doar câteva dintre specialitatile sale culinare. Belgia produce peste 800 de tipuri de bere și are cea mai mare densitate de producatori de ciocolată din lume

• Belgia are o culturã bogatã și diversã: a dat naștere unor artiști celebri cum ar fi pictorii Jan van Eyck, Peter Breughel sau Paul Delvaux; arhitectul Victor Horta; muzicienii Henri Vieuxtemps sau Adolphe Sax (inventatorul saxofonului); scriitorii Georges Simenon sau Amélie Nothomb; actorii Jean-Claude Van Damme sau Audrey Hepburn etc.

• Belgia are multe atracții turistice impresionante: primaria din Leuven, una dintre cele mai frumoase clãdiri gotice din Europa; clopotnița din Mons, cea mai înaltã clopotnițã barocã din lume; castelul Bouillon, cel mai vechi castel feudal din Belgia; Grote Markt din Mechelen sau Bruxelles, piete istorice pline de farmec; gara din Antwerpen, una dintre cele mai spectaculoase gari din lume; catedrala Notre Dame din Tournai, una dintre cele mai mari biserici romane din Europa etc.

• Belgia este o țarã foarte dezvoltatã și prosperã: are unul dintre cele mai ridicate PIB-uri pe cap de locuitor din lume; este membru fondator al Uniunii Europene și al NATO; gãzduiește sediile multor instituții internaționale cum ar fi Comisia Europeanã sau Consiliul European etc.


• Belgia este o țarâ foarte educatâ: are o ratâ de alfabetizare de peste 99%; educația este obligatorie pânâ la vârsta de 18 ani și gratuitâ pânâ la nivel universitar; existâ numeroase universitâți prestigioase cum ar fi Universitatea Catolicâ din Leuven sau Universitatea Liberâ din Bruxelles etc.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]