De unde știi dacă trebuie să-ți schimbi sau să repari centrala?

O defecțiune a centralei în timpul sezonului rece și iernilor aspre poate provoca mult stres în casa ta. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu ești sigur dacă îți poți repara sau nu sistemul de încălzire sau dacă va trebui înlocuit.

Sunt multe situații în care o centrală stricată poate fi reparată, rapid și ușor, și îți oferă o locuință foarte caldă și bine încălzită. Cu toate acestea, uneori îți este ușor să înlocuiești sistemul de centrală cu un model mai eficient. Deci, de unde știi dacă o reparație sau o înlocuire este cea mai bună alegere pentru centrala ta?

Siguranța pe primul loc

Atunci când alegi centrala, trebuie să te gândești întotdeauna la siguranță și securitate. Dacă centrala ta este veche, este posibil să nu îndeplinească regulile și instrucțiunile actuale referitoare la centrală, siguranță și performanță. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să contactezi un profesionist în reparații centrale termice pentru a te asigura că ai o centrală sigură și securizată.

Chiar dacă un inginer poate remedia o eroare în sistem, aceasta poate fi totuși periculoasă și vulnerabilă la provocări. În cel mai rău caz, o centrală poate prezenta și un risc de a produce monoxid de carbon.

Un profesionist va putea spune dacă poți utiliza în siguranță o centrală termică sau dacă trebuie să o înlocuiești. Odată ce aceasta a fost testată, poți fi sigur că este sigură de utilizat și, pentru referințe viitoare, poți lua în considerare și alți factori care îți pot afecta centrala.

Ai putea face economii de eficiență?

Chiar dacă centrala are o defecțiune care poate fi reparată, o centrală termică nouă poate fi mult mai eficientă din punct de vedere energetic. S-ar putea chiar să economisești bani pe termen lung instalând un sistem mai puternic.

O centrală mai eficientă îți poate încălzi casa rapid și o poate menține caldă în timpul iernii. Dacă centrala ta este într-un model modern, eficient din punct de vedere energetic, este doar o treabă rapidă pentru profesioniști care pot readuce centrala la starea inițială.

Cât costă o reparație?

Pentru unele centrale mai vechi, costul reparațiilor poate fi mai mare dacă nu sunt disponibile piesele de schimb. O privire asupra costului posibil de reparare a centralei și o revizuire poate arăta că, probabil, înlocuirea acesteia este o soluție mai rentabilă.

Costul reparației unei centrale noi este relativ mic, repararea sau înlocuirea pieselor este ușoară și poate fi cea mai bună alegere pentru sistemul tău de încălzire. Nu numai asta, dar centralele noi vor continua să lucreze cu o garanție. Aceasta poate include costurile pieselor și, în unele cazuri, costurile cu forța de muncă.

Sunt defecțiuni comune?

Costurile de întreținere și reparații ale centralei cresc în timp. Adesea pot fi deranjante, mai ales iarna. Prin urmare, este bine să iei în considerare înlocuirea centralei cu una nouă, care probabil va necesita mai puțină întreținere.

Dacă centrala ta se defectează foarte rar și este un model mai nou, reparația este probabil cea mai bună soluție, deoarece cele mai frecvente probleme sunt puțin probabile.

Gândește-te la viitor

În cele din urmă, nu uita să te gândești la posibilele costuri viitoare ale sistemului tău de încălzire. Un tehnician te poate ajuta să faci acest lucru și îți va vorbi despre durata de viață a unei centrale pentru a te ajuta să iei o decizie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]