Închiriază o barcă și navighează prin canalele din Veneția, Italia

Imaginați-vă că veți naviga pe canalele pitorești ale Veneției cu propria dvs. barcă, admirând priveliștile și sunetele uimitoare ale acestui oraș frumos pe măsură ce mergeți.

Cu atât de multe opțiuni de închiriere de bărci și canale de explorat, închirierea unei ambarcațiuni în Veneția este modalitatea perfectă de a te bucura de o experiență cu adevărat de neuitat.

În această postare pe blog, vă vom ghida prin tot ce trebuie să știți pentru a profita la maximum de aventura dvs. venețiană. Să pornim!

Cele mai populare porturi de agrement în Veneția

Cele mai populare porturi de agrement în Veneția
Grand Canal în Veneția Italia – fundal cu arhitectură

În timpul vizitelor mele în Veneția, am avut ocazia să descopăr cele mai populare porturi de agrement din oraș.

Printre acestea se numără portul turistic Venezia Terminal Passeggeri, unde sosesc și pornesc numeroase nave de croazieră, precum și portul San Basilio, situat în apropierea Piața San Marco și utilizat în principal pentru ambarcarea gondolelor și a altor bărci de agrement.

În plus, porturile Lido di Venezia și Murano sunt, de asemenea, alegeri populare pentru plimbări pe apă. Indiferent de alegerea ta, nicio vizită în Veneția nu este completă fără o plimbare pitorească pe canalele orașului.

Prețurile și opțiunile de închiriere a unei bărci în Veneția

Prețurile și opțiunile de închiriere a unei bărci în Veneția

Când m-am decis să navighez pe canalele din Veneția, am avut nevoie să explorez opțiunile de închiriere a unei bărci.

Prețurile medii pentru închirierea unei bărci încep de la 580 Lei în funcție de perioada anului și tipul de ambarcațiune pe care dorești să o închiriezi.

Este esențial să verificați timpul de navigare inclus în preț și să rețineți că în timpul sezonului, pe cele mai mari canale ale orașului poate fi foarte aglomerat și pot apărea timpi de așteptare.

Există opțiuni de închiriere pentru bărci cu propulsie electrică sau cu motor, dar eu am optat pentru o barcă tradițională venețiană.

Cu un preț mediu de 80 de euro pentru o plimbare de o oră, mi-am făcut unul dintre cele mai memorabile cadouri din viața mea.

Pe tot parcursul plimbării am putut admira Veneția dintr-o perspectivă unică și am avut ocazia să navigăm pe Canalele Grande și Canale și să admirăm cele mai frumoase atracții turistice.

În plus, am avut parte de o experiență autentică și am înțeles de ce Veneția este atât de faimoasă pentru gondolele sale tradiționale.

Închirierea unei bărci în Veneția este o experiență unică și fascinantă, care poate fi și o oportunitate importantă de a vă crea amintiri prețioase pentru viața întreagă.

Explorează cele două bulevarde ale orașului: Canal Grande și Canale

Explorează cele două bulevarde ale orașului: Canal Grande și Canale
italia, veneția, vedere aeriană a Veneției, Canal Grande și laguna venețiană

După ce am aflat despre porturile de agrement și am discutat despre prețurile și opțiunile de închiriere a unei bărci în Veneția, este timpul să ne aventurăm și să explorăm cele două bulevarde minunate ale orașului: Canal Grande și Canale.

Dacă vrei să descoperi Veneția, acesta este modul cel mai autentic de a face acest lucru. În timp ce navighezi pe acest Canale, vei putea admira panorama minunată a orașului cu gondole, poduri și monumente istorice uimitoare.

Iar Canalul Grande, cu lungimea sa de aproximativ 3 km și lățimea sa variind între 30 – 70m, este una dintre cele mai importante străzi navale ale Veneției și unește grande majoritatea orașului.

Pentru mine, navigarea prin aceste două bulevarde ale orașului a fost o experiență unică și memorabilă.

Fascinația canalelor din Veneția: o experiență unică de vizitat orașul

Fascinația canalelor din Veneția: o experiență unică de vizitat orașul

Pentru mine, fascinația Veneției și-a atins apogeul când am început să navighez prin canalele acestui învăluit oraș.

Este o experiență unică de vizitat orașul prin intermediul bărcii personale, în timp ce admiri clădirile vechi și farmecul arhitectonic al Veneției. Canal Grande, cel mai cunoscut canal al orașului, curge prin mijlocul orașului și este străjuit de clădiri elegante și poduri pline de poveste.

Canalele mai mici sunt la fel de spectaculoase, ducându-te prin cartiere pitorești, vechi terase și poduri de piatră fermecătoare.

O plimbare de-a lungul canalelor îți conferă o perspectivă total nouă a orașului, te învăluie într-o atmosferă plină de romantism și un farmec aparte, te face să te simți ca și cum ai fi într-un alt timp sau într-un paradis îndepărtat.

O experiență pe care o recomand tuturor celor care iubesc călătoriile încântătoare și inedite.

Veneția de poveste: gondole, poduri și monumente istorice

Veneția de poveste: gondole, poduri și monumente istorice
Veneția vedere panoramică aeriană cu acoperișuri roșii, Veneto, Italia. Vedere aeriană cu acoperișuri roșii medievale dense din Veneția, Italia

Când ajungi în Veneția, îți dai seama că ești într-un loc de poveste. Aici, vei putea admira cele mai frumoase poduri și monumente istorice, precum celebrele Biserica San Marco sau Palatul Dogilor. Dar, ceea ce este cel mai fascinant în Veneția sunt gondolele.

Este greu să te gândești la Veneția și să nu îți vină în minte imaginea gondolelor, acele bărci elegante și lungi, cu un gondolier îmbrăcat într-un tricou cu dungi și o pălărie de paie. Plimbarea cu gondola prin canalele Veneției este una dintre cele mai romantice experiențe pe care le poți trăi în viața ta.

Îți recomand să te plimbi cel puțin o dată cu gondola și să admiri orașul din această perspectivă unică. Iar dacă îți dorești o priveliște impresionantă, ia-ți o gondolă în timpul apusului și vei vedea Veneția într-o lumină cu totul specială.

Nu uita să îți faci rezervare în avans și să te bucuri de momentul tău special în mijlocul acestei orașe magice.

Gondolele din Veneția: istoria și tehnologia din spatele lor

Gondolele din Veneția: istoria și tehnologia din spatele lor

Gondolele din Veneția sunt cele mai iconice bărci de pe canalele orașului, cu o istorie bogată și o tehnologie ingenioasă din spatele lor.

Deși sunt văzute ca simbol al romantismului, gondolele au fost folosite în trecut, ca principal mijloc de transport pentru locuitorii orașului.

Astăzi, aceste bărci tradiționale sunt construite manual, după metodele tradiționale, și sunt decorate cu ornamente și tapițerie scumpă, transmițând o dată în plus eleganța venețiană. Un lucru interesant despre gondole este faptul că nu există două identice, depinzând de gustul și stilul proprietarului și că sunt construite din cel puțin 280 de piese de lemn.

Tehnologia din spatele acestei bărci este, de asemenea, remarcabilă, cu vâsle speciale, echilibru și manevrabilitate deosebite. Iubesc să închiriez o gondolă și să navighez pe canalele din Veneția, simțindu-mă parte din istoria și tradiția acestui oraș unic pe lume.

Cum să te bucuri de o plimbare liniștită pe canalele din Veneția

Cum să te bucuri de o plimbare liniștită pe canalele din Veneția
faimosul grand canale de pe Podul Rialto la ora albastră, Veneția, Italia

Pentru a te bucura de o plimbare liniștită și relaxantă pe canalele din Veneția, există câteva lucruri pe care le-am învățat de-a lungul timpului. Primul și cel mai important lucru este să eviți aglomerația.

Acest lucru poate fi realizat prin alegerea unei plimbări mai devreme în dimineață sau mai târziu în după-amiaza. În al doilea rând, este important să cauți cazare într-un cartier mai liniștit și să eviți zonele turistice aglomerate.

Un alt sfat este să alegi o plimbare cu o barcă mică și să te îndrepti către canalele mai mici și mai puțin circulate. Astfel, vei avea parte de o experiență unică și liniștită, bucurându-te de frumusețile ascunse ale orașului.

În cazul în care vrei să eviți zgomotul motorului, există și opțiunea plimbărilor cu vaporetto, barcile locale utilizate de localnici pentru a se deplasa în oraș. În orice caz, este important să te pregătești pentru experiența unei plimbări incredibile pe canalele din Veneția!

Cele mai frumoase atracții turistice din Veneția, văzute de pe canale

Cele mai frumoase atracții turistice din Veneția, văzute de pe canale
Ride on gondolas along the Grand Canal in Venice, Italy

Vizitarea celor mai frumoase atracții turistice din Veneția pe canale este o experiență cu adevărat unică. Peisajele magnetice și locurile cu caracter istoric fac această plimbare să fie cu adevărat de neuitat.

Vă recomandăm să treceți pe lângă Piața San Marco, admirând frumusețea basilicii. Nu trebuie să ratați priveliștea slavă care îți taie respirația a podului Rialto, sau să iei o fotografie pe fundalul fascinant al Palatului Dogilor.

De asemenea, Canalul Grande va oferi o priveliște magnifică, pe măsură ce veți trece pe sub poduri, inclusiv Podul ofreșilor și Podul Suspinelor.

Deci, nu ratați această experiență extraordinară de a vizita atracțiile turistice din Veneția văzute de pe canale, vă asigur că va fi o amintire pe viață.

Cazare unică în Murano, locul unde se fac faimoasele sticlării Venețiene

Cazare unică în Murano, locul unde se fac faimoasele sticlării Venețiene
Canal stradal în insula Murano, Veneția. Canal îngust printre case vechi de cărămidă colorată în Murano, Veneția.

În timpul vizitei mele în Veneția, am ales să îmi petrec noaptea în Murano, insula celebră pentru fabricarea sticlei. Cazarea unică pe care am găsit-o aici m-a oferit o experiență autentică, departe de agitația turistică din Veneția.

Am putut privi maeștrii sticlari la lucru în atelierele lor și am avut ocazia să îmi fac propria mea piesă din sticlă. Arhitectura specifică a insulei și canalele mici și linistite mi-au adus o liniște și relaxare mult necesare după o zi aglomerată în Veneția.

Recomand cu căldură o noapte de cazare în Murano pentru toți cei care apreciază autenticitatea și frumusețea tradițională a Veneției.

Cum să eviți aglomerația și să te bucuri de o plimbare relaxantă pe Canalul Grande.

Cum să eviți aglomerația și să te bucuri de o plimbare relaxantă pe Canalul Grande.

Pentru a evita mulțimea și agitația de pe Canalul Grande din Veneția, este important să alegi momentul potrivit. De exemplu, dimineața devreme este o perioadă excelentă pentru a te bucura de o plimbare liniștitoare.

De asemenea, îți recomand să alegi un gondolier care să te conducă pe un traseu mai puțin aglomerat și mai puțin frecventat de turiști. În plus, poți încerca să faci o plimbare în timpul săptămânii și să eviți weekend-urile când orașul este mai aglomerat.

Pentru a evita aglomerația și a te bucura de o plimbare relaxantă pe Canalul Grande, este important să planifici bine și să alegi momentele potrivite.

Este o experiență unică și extraordinară, iar o plimbare liniștitoare pe acest superb canal poate fi una dintre cele mai frumoase amintiri din călătoria ta la Veneția.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]