Una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii, Cascada Victoria, se află în Africă, unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planetă.

Pe o lungime de aproximativ 1,7 km și o înălțime de 108 metri, cascada se află într-o zonă deosebit de spectaculoasă, oferind o mulțime de oportunități de explorare și divertisment pentru toți cei care vin aici.

În acest articol vom discuta despre istorie și legende legate de Cascada Victoria, facilitățile și activitățile pe care le oferă, cum se poate ajunge acolo și unde se poate găsi cazare.

Descrierea Generală

Cascada Victoria este unul dintre cele mai spectaculoase şi fermecătoare peisaje naturale din lume. Situată în Zambia, în Africa de Sud, cascada se întinde peste o lungime de 1,7 km, fiind cea mai mare cascadă din lume.

Cu un zgomot puternic, cascada se debuşează în fluviul Zambesi, înfruntându-şi propriul destin. Peisajul este superb şi oferă oamenilor o vedere panoramică absolut uimitoare. Imaginea cascadelor se schimbă de la sezon la sezon, oferindu-le vizitatorilor ceva minunat de văzut în fiecare anotimp.

Pentru mai multă magie, Cascada Victoria oferă şi furtuni impresionante care încântă vizitatorii cu un show spectaculos.

Istorie și legendă

Cascada Victoria, situată în partea de sud-vest a Africii, se află pe râul Zambesi și poate fi văzută din mai multe țări. Ea este cea mai mare cascadă din lume cunoscută și, în același timp, o minune a naturii.

În secolul al XIX-lea, exploratorii europeni au descoperit cascada și au numit-o Cascada Victoria în onoarea Reginei Victoria. Încă de la descoperire, cascada a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, atât pentru cei care vin de departe pentru a-i admira splendoarea, cât și pentru cei din zonele învecinate.

Există și multe legende legate de Cascada Victoria. Cele mai cunoscute dintre acestea spun că dacă treci printre cascade, puteți simți liniștea spiritului. Se spune, de asemenea, că acolo se află oameni binevoitori care îi pot ghida pe cei care au devenit rătăciți în căutarea spiritului.

Cascada Victoria a atras cei curajoși din lumea întreagă încă de la descoperirea sa, iar astăzi, numărul vizitatorilor care vin să o vadă este în creștere. Poți să închiriezi o barcă pentru a te plimba pe râu și să vezi cascada de pe râu, sau poți să mergi la una dintre platformele de observație și să vezi cascada de la distanță.

Indiferent de modul în care alegi să vezi Cascada Victoria, experiența ta va fi extraordinară. Vei fi uimit de forța și de frumusețea acestei minuni naturale, și vei fi profund impresionat de câtă magie se ascunde în spatele căderii ei.

Accesul și facilitățile de cazare

Cascada Victoria este situată în provincia Zambia centrală și este una dintre cele mai celebre și fotografiate cascade din lume. Accesul la cascadă este ușor, existând un drum bine întreținut care porneste din orașul Livingstone.

La vest de cascadă, se află statiunea de lux, The Victoria Falls Hotel, care oferă camere frumoase, vederi spectaculoase și o gamă largă de facilități. Există, de asemenea, hoteluri mai ieftine în zona, precum Zambezi Sun Hotel și Royal Livingstone Hotel, care oferă oaspeților un loc confortabil și oportunități pentru a explora mai multe dintre obiectivele din zona.

Cum se poate ajunge în zonă?

Cascada Victoria este situată în sudul Zimbabwe-ului și este accesibilă pe jos, cu mașina proprie, cu taxiul sau cu autobuzul. Din orașul principal, Bulawayo, se poate ajunge la cascadă cu autobuzul.

Există, de asemenea, un număr de organizații turistice care organizează excursii la cascadă, care includ cazare, transport și alte facilități. Pentru a ajunge la cascadă, se poate lua și autostrada A5, care conectează Bulawayo cu Victoria Falls.

Pentru cei care își doresc să viziteze această minune a naturii, există un număr de opțiuni pentru a ajunge acolo.

Facilități de cazare

Oaspeții care sosesc pentru a vizita Cascada Victoria sunt bineveniți să se bucure de o gamă largă de facilități de cazare. Există o varietate de opțiuni de cazare, de la sufragerii la campinguri. Localnicii oferă cazare în camere private și chiar în case întregi.

De asemenea, se pot găsi cabane amplasate în locuri pitorești, unde puteți savura vederea unică asupra impresionantei cascade. Pentru cei care preferă să se bucure de aerul proaspăt și de liniștea și splendoarea naturii, există numeroase locuri de camping în apropiere, unde puteți monta cortul dvs. și bucurați-vă de toate plăcerile pe care le oferă Cascadele Victoria.

Atracții și activități

Cascada Victoria oferă o mulțime de opțiuni de activități divertisment și explorare. Există o mulțime de trasee de drumeții pe care le puteți explora, care oferă o priveliște uimitoare a cascadei.

De asemenea, puteți să vă plimbați cu bicicleta, să faceți rafting, canoe sau navigare pe lacul Kariba. De asemenea, puteți lua și un traseu bungee jumping sau zbor cu parapanta pentru o senzație extremă.

Există, de asemenea, un număr de restaurante, baruri și cluburi unde puteți savura gustări rafinate în timp ce vă bucurați de priveliște.

Aceste oferte includ, de asemenea, o varietate de excursii și excursii organizate, grupate și private, în care veți explora fauna și flora din jurul cascadei.

Activități pentru toată lumea

Cascada Victoria oferă o mulțime de activități pentru toți cei care vizitează. Cei interesați pot explora sub acoperirea apei, pot face plimbări pe jos pe una dintre cele două poteci de mers pe jos, pot face călătorii cu barca și chiar pot să se bucure de priveliștea spectaculoasă pe care cascada o oferă.

De asemenea, există o mulțime de trasee de drumeții, prin care se pot vedea toate frumusețile oferite de această cascadă. Există, de asemenea, o mulțime de alte activități care pot fi experimentate aici, cum ar fi fotografia sau inotul, oferind turiștilor o experiență de neuitat.

Activități specifice sezonului

Cascada Victoria este locul perfect pentru a te bucura de activitățile specifice sezonului. Atât în ​​vară cât și în sezonul rece, turiștii pot face o mulțime de lucruri interesante. În sezonul cald, se pot organiza drumeții și excursii pe bicicletă în jurul căderii de apă.

De asemenea, există o mulțime de opțiuni de camping, de pescuit și de înnot. În sezonul rece, oamenii pot încerca ski-ul sau snowboarding-ul, practicând astfel sporturi extreme.

În plus, există, de asemenea, o mulțime de trasee de drumeții și de schi de turație care pot fi explorare. Cascada Victoria este un loc minunat pentru a experimenta vremea și natura.

Rezumat

Cascada Victoria este una dintre cele mai spectaculoase minuni ale naturii. Cu cei 108 metri înălţime şi cei 1 700 de metri lăţime, ea se află pe râul Zambezi aflându-se la graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe.

Acest spectacol al naturii este în mod special recunoscut pentru cascada Rainbow, o cascadă pe care curge apele într-o bandă de diferite nuanţe de albastru, verde şi maro. Având în vedere că este destinaţia ideală pentru aero-turism, Cascada Victoria este un loc ideal pentru vânătoare de fotografii.

Aceasta oferă vizitatorilor săi de asemenea oportunitatea de a se bucura de flora şi fauna locală precum şi de frumuseţea fără seamăn activităţilor de rafting şi kayaking. Cu toate astea, Cascada Victoria poate fi o locaţie periculoasă dacă nu este vizitată responsabil.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]