Obiective-turistice-din-Florenta-pe-care-sa-nu-le-ratezi

Este capitala Toscanei si orasul in care a luat loc miscarea Renasterii. In secolele XV si XVI a fost una dintre cele mai importante localitati din intreaga lume. Aici au trait personalitati importante precum Machiavelli, Michelangelo sau Galileo.

In fiecare an se inregistreaza o medie de aproximativ 13 milioane de oameni care viziteaza Florenta din regiunea Toscana. O saptamana nu iti va fi de ajuns pentru a vizita toate obiectivele turistice din acest oras, insa in cele ce urmeaza eu ti le voi prezenta pe cele mai importante dintre ele.

Catedrala din Florenta

Este una dintre cele mai cunoscute catedrale din lume, iar „Domul”, asa cum i se mai spune, este una dintre bijuteriile acestui oras. Initial a fost construit in anul 1436, dar fatada ei uimitoare a fost finalizata abia in secolul al XIX-lea.

Domul este situat in centrul orasului vechi si se remarca de la mare distanta, creand o priveliste nemaipomenita printre toate acele cladiri medievale care sunt acolo. Fatada exterioara si frontala sunt acoperite cu marmura si cu desene policrome verzi, rosii si roz.

Are si o cupola imensa care se afla in lectura catedralei, iar pentru a ajunge la aceasta trebuiesc urcate mai multe trepte. 

Palazzo Vecchio

Mai sus ai aflat cateva detalii despre Domul din Florenta, care este cea mai importanta cladire religioasa din localitate. Palazzo Vecchio este insa cea mai importanta cladire administrativa din acest oras.

Cladirea a apartinut in trecut Signoriei Republicii Florenta si in anii urmatori a servit si ca sediul Primariei localitatii. Initial, aceasta cladire a fost construita in anul 1299, de catre aceeasi arhitecti care au lucrat si la Duomo, dar si la biserica Santa Croce.

Are un design patrat, cu o serie de crenulatii si se aseamana unui castel, avand si o clopotnita. Camerele din interior sunt superb decorate, iar de neratat sunt Camerele lui Cybele si a lui Hercules.

Ponte Vecchio

Acest pod este atat vechi, cat si faimos. El este mentionat in inregistrarile istorice inca din anul 996, dar nu se stie exact in ce a fost construit.

Podul se deschide la mijloc si de acolo poti admira raul Arno si alte poduri care il traverseaza pe acesta. Structura sa este una solida, cu trei arcade si a fost reconstruit in anul 1345, dupa inundatiile de pe raul Arno care din pacate l-au distrus.

Se caracterizeaza prin casele mici aflate pe ambele parti ale podului. Aceste cladiri au avut o arhitectura compacta in secolul XIV, dar o data cu trecerea timpului ele au fost modificate si au dus la imaginea pitoreasca de care ne putem bucura in momentul de fata.

Bazilica Santa Croce

Aceasta bazilica are niste dimensiuni colosale, dar este foarte primitoare si arhitectura ei te va impresiona. S-a construit cam in aceeasi perioada cu Domul si de aceea are o fatada frontala cu panouri de marmura policroma roz, rosie si verde. 

Un alt obiectiv turistic interesant din Florenta este si Stadio Artemio Franchi. Pe aceasta arena isi desfasoara meciurile fosta echipa a lui Adrian Mutu. Urmeaza pasii pentru Mr Bit inregistrare si pariaza online pe Fiorentina sau pe orice partida din Serie A.

Revenind la bazilica Santa Croce, aceasta este situata in Piazza di Santa Croce. In interior vei gasi foarte multe morminte ale unor persoane marcante. Cativa dintre acestia sunt Machiavelli, Michelangelo si Galileo.

Piazza della Signoria

Aceasta piata este a doua cea mai importanta din Florenta, dupa Piazza del Duomo. Vei gasi aici o pleiada de cladiri care mai de care mai frumoase. Este la sud de Piazza del Duomo si se poate ajunge usor la ea gratie locatiei sale centrale.

In aceasta piata troneaza Pallazo Vecchio, cu turnul sau urias cu ceas, dar si statuile lui Hercule si David. La stanga palatului se afla fantana lui Neptun, iar in dreapta este Loggia dei Lanzi unde sunt sculpturi renascentiste.

Langa fantana lui Neptun poti admira o statuie grandioasa a lui Cosimo Medici. Daca iti place shoppingul, aici sunt si foarte multe magazine de lux.

Muzeul Bargello

In Florenta sunt foarte multe muzee impresionante, iar unul dintre ele este Bargello. Aici sunt o multitudine de sculpturi si de lucrari de arta renascentiste. Se ajunge la el foarte rapid, daca te afli in zona Piazza della Signoria.

Cladirea care gazduieste muzeul a fost pe vremuri castel si mai inainte, in Evul Mediu, o fortificatie. Poti in continuare sa admiri turnul de paza de la acest castel. In interior poti admira sculpturi deosebite.

Sunt aici lucrari de importanta maxima precum Bacchus de Michelangelo, David de Donatello si chiar si un bust al lui Hristos de Lombardo. De aceea, sunt sigur ca vei ramane destul de impresionat de ce vei gasi la muzzeul Bargello.

Piazzale Michelangelo

Aceasta piata ofera cea mai buna panorama asupra orasului Florenta. Este situata pe malul de sud al raului Arno, pe un deal, langa gradinile Boboli si Palazzo Pitti. In centrul acestei piete se remarca o statuie din bronz a lui David.

De asemenea, daca esti interesat de suveniruri, sa stii ca la marginea acestei piete poti gasi o serie de vanzatori si artisti. Privelistea este una incredibila si numai buna daca esti in cautarea unei fotografii de neuitat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]