Disneyland Paris

Disneyland Paris este unul dintre cele mai populare parcuri de distracție din lume și se află în apropierea Parisului, în Franța. Acesta este un loc magic și fermecător, unde atât copiii, cât și adulții se pot distra și bucura de o experiență unică.

Ce este Disneyland Paris?

Disneyland Paris este un complex de parcuri de distracție care include două parcuri tematice principale: Parcul Disneyland și Parcul Walt Disney Studios. Aceste parcuri oferă o varietate de atracții, spectacole, parade, restaurante, hoteluri și multe alte activități pentru toți vizitatorii.

Motivul pentru a petrece o zi la Disneyland Paris

Petrecerea unei zile la Disneyland Paris este o experiență minunată pentru toți cei care iubesc lumea Disney și familiile care doresc să se distreze împreună. Iată câteva motive pentru care merită să vizitați acest parc:

 • Atmosfera magică: Disneyland Paris te va transporta într-o lume de basm, unde personajele Disney prind viață și te poți bucura de peisaje uluitoare, costume fabuloase și decoruri impresionante.
 • Atracții pentru toate vârstele: Parcul Disneyland și Parcul Walt Disney Studios oferă o varietate de atracții și activități potrivite pentru toate vârstele, astfel încât toată familia să se poată distra împreună.
 • Spectacole și parade: Disneyland Paris organizează spectacole și parade zilnice, în care personajele preferate din lumea Disney iau viață. Aceste evenimente sunt pline de culoare, muzică și dans.
 • Restaurante și magazine tematice: Parcul oferă numeroase restaurante și magazine tematice, unde poți savura delicioasele preparate și poți găsi suveniruri speciale.
 • Oportunitatea de a întâlni personajele Disney: La Disneyland Paris, vei avea ocazia să întâlnești personajele tale preferate din filmele Disney, să faci poze și să obții autografe.

Petrecerea unei zile la Disneyland Paris este o experiență de neuitat pentru toată familia și cu siguranță veți crea amintiri prețioase și magice.

Parcul Disneyland

Parcul Disneyland este cea mai faimoasă atracție din Disneyland Paris, oferind o experiență magică și plină de distracție pentru întreaga familie. Aici veți găsi o varietate de atracții, jocuri și spectacole tematice care vă vor transporta în universul povestilor Disney.

Atracții și activități în Parcul Disneyland

 • Castelul Disneyland: Castelul iconic al Parcului Disneyland este emblematic pentru întregul complex. Acesta oferă o panoramă impresionantă asupra parcului și găzduiește diverse spectacole și evenimente.
 • Piratii din Caraibe: Atracția Piratii din Caraibe este una dintre cele mai populare în Parcul Disneyland. Veți fi transportat în lumea piratilor, navigând pe un râu întunecat și descoperind secrete și comori ascunse.
 • Space Mountain: Dacă sunteți în căutarea aventurii și a unei adrenalin rush, nu ratați atracția Space Mountain. Aceasta vă va duce într-o călătorie în spațiul cosmic, oferind senzații extreme.
 • Peter Pan’s Flight: O altă atracție populară în Parcul Disneyland este Peter Pan’s Flight, unde veți zbura în jurul Londrei și Neverland, pe urmele lui Peter Pan.
 • It’s a Small World: It’s a Small World este o atracție clasică care vă va purta într-o călătorie colorată și muzicală în jurul lumii, într-un vas micuț care navighează pe apele fluviului. Este o experiență potrivită pentru întreaga familie.

Parada Disney

Una dintre cele mai așteptate atracții în Parcul Disneyland este Parada Disney. Acest spectacol captivant are loc în fiecare zi și prezintă personaje iconice Disney, flotante impresionante și muzică încântătoare. Este o ocazie perfectă pentru a vă întâlni eroii preferați din desenele animate și a trăi o atmosferă magică.

Parcul Disneyland din Disneyland Paris este un loc minunat pentru a vă petrece o zi plină de distracție și aventură, în mijlocul personajelor și poveștilor Disney. Indiferent de vârstă, veți fi fermecați de atmosfera magică și de atracțiile pline de adrenalină. Nu ratați această oportunitate de a vă bucura de una dintre cele mai faimoase destinații turistice din Franța.

Parcul Walt Disney Studios

Parcul Walt Disney Studios este partea a doua a complexului Disneyland Paris și oferă oportunitatea de a experimenta lumea minunată a industriei cinematografice. Aici veți găsi o serie de atracții și activități care vă vor transporta în culisele magice ale filmelor Disney.

Atracții și activități în Parcul Walt Disney Studios

Parcul Walt Disney Studios oferă mai multe atracții și experiențe captivante pentru toată familia. Iată câteva dintre cele mai populare:

 • Ratatouille: The Adventure – o călătorie interactive într-o lume miniaturală inspirată de filmul animat „Ratatouille”.
 • The Twilight Zone Tower of Terror – o experiență intensă într-un hotel bântuit, unde veți fi surprinși de efecte speciale și căderi rapide.
 • Crush’s Coaster – o aventură înconjurată de universul subacvatic din filmul „Finding Nemo”, unde veți fi transportați într-un carusel rotativ.
 • Toy Story Playland – o zonă tematică dedicată personajelor din filmul „Toy Story”, unde veți descoperi jucăriile preferate ale copilăriei.

Spectacolul de la Studio D

Spectacolul de la Studio D este unul dintre punctele de atracție ale parcului. Aici veți putea asista la reprezentări și spectacole live, care vă vor purta în lumea fascinantă a spectacolelor Disney. De la musical-uri inspirate de filmele clasice, până la spectacole cu personajele preferate ale copiilor, veți fi captivați de magia și emoția acestor prezentări.

Descoperiți Disneyland Paris si toate minunățiile pe care ți le poate oferi.

Locuri unde să mănânci și să cumperi suveniruri

Restaurante și cafenele în Disneyland Paris

În Disneyland Paris, veți găsi o varietate de restaurante și cafenele unde puteți savura mâncăruri delicioase și vă puteți relaxa:

 • Restaurantul Auberge de Cendrillon: Aici veți putea lua masa în stilul unei adevărate castele și veți putea întâlni personajele Disney.
 • Restaurantul Blue Lagoon: Oferă o experiență unică într-un decor tropical, unde puteți savura delicii fructate și pește proaspăt.
 • Cafeneaua Market House Deli: Aici veți găsi o varietate de sandwich-uri, prăjituri și băuturi pentru a vă reîncărca energiile.

Magazine de suveniruri în Disneyland Paris

Pentru a vă aminti de experiența dumneavoastră la Disneyland Paris și pentru a vă cumpăra suveniruri pentru cei dragi, vă recomandăm să vizitați următoarele magazine:

 • Emporium: Acest magazin oferă o gamă largă de produse Disney, de la îmbrăcăminte și accesorii la jucării și suveniruri.
 • Star Traders: Este locul ideal pentru fanii seriei Star Wars, oferind o selecție variată de produse tematice.
 • La Chaumière des Sept Nains: Aici veți găsi suveniruri și obiecte tematice cu personajele din povestea Albă ca Zăpada.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile unde puteți mânca și cumpăra suveniruri în Disneyland Paris. Având o varietate atât de mare de opțiuni, sunteți sigur că veți găsi ceva pentru toate gusturile și preferințele dumneavoastră.

Mijloace de transport și cazare

Cum să ajungi la Disneyland Paris

Există mai multe opțiuni de transport pentru a ajunge la Disneyland Paris:

 • Avion: Aeroportul Paris Charles de Gaulle este cel mai apropiat aeroport de Disneyland Paris. Există curse regulate spre și dinspre cele mai importante orașe din lume.
 • Tren: Există o stație de tren în incinta parcului, care face legătura cu Parisul și alte orașe din Franța.
 • Autobuz: Există servicii regulate de autobuz care opresc în apropierea parcului de distracții.

Opțiuni de cazare aproape de Disneyland Paris

Există mai multe opțiuni de cazare în apropierea Disneyland Paris, astfel încât să puteți alege cea mai potrivită pentru bugetul și preferințele dvs.:

 • Hotelurile din incinta parcului: Există mai multe hoteluri de diferite categorii situate în incinta parcului, astfel încât să fiți la doar câțiva pași de distracții.
 • Hotelurile din apropiere: Există și hoteluri situate în apropierea parcului, care oferă servicii de calitate și sunt la o distanță scurtă cu mașina sau transportul în comun.
 • Cazare de tip Airbnb: Dacă preferați o experiență mai personalizată, puteți alege să închiriați o locuință prin intermediul platformei Airbnb, care oferă opțiuni variate în apropierea Disneyland Paris.

Asigurați-vă că rezervați cazarea cu suficient timp înainte pentru a vă asigura că aveți opțiunile preferate disponibile în perioada în care intenționați să vizitați Disneyland Paris.

Prețuri și bilete

Prețurile biletelor pentru Disneyland Paris

Disneyland Paris oferă mai multe opțiuni de bilete, care variază în funcție de durata șederii și accesul la diferite parcuri de distracții. Iată câteva exemple de prețuri medii pentru biletele de intrare la Disneyland Paris:

 • Bilet de o zi pentru un singur parc: Prețurile încep de la 69 de euro pentru adulți și 62 de euro pentru copii.
 • Bilet de o zi cu acces la ambele parcuri: Prețurile încep de la 79 de euro pentru adulți și 72 de euro pentru copii.
 • Bilet de mai multe zile cu acces la ambele parcuri: Prețurile variază în funcție de numărul de zile și de sezonul în care vizitezi. De exemplu, un bilet pentru 3 zile poate costa în jur de 189 de euro pentru adulți și 173 de euro pentru copii.

Oferte și promoții disponibile

Disneyland Paris oferă în mod regulat oferte și promoții speciale, astfel încât să poți beneficia de reduceri sau avantaje suplimentare. Acestea pot include:

 • Oferte de cazare și bilete: Uneori, Disneyland Paris oferă pachete speciale care includ cazare în hotelurile din complex și bilete de intrare la parcuri. Aceste pachete pot fi o modalitate excelentă de a economisi bani și de a avea o experiență completă la Disneyland Paris.
 • Redresari la biletele de intrare: În anumite perioade ale anului, Disneyland Paris poate oferi reduceri la biletele de intrare, astfel încât să poți vizita parcurile la un preț mai accesibil.
 • Promoții pe produse și mâncare: Unele magazine, restaurante și chioșcuri din Disneyland Paris pot avea promoții speciale de produse sau mâncare, astfel încât să poți beneficia de prețuri mai mici.

Pentru a te informa despre ofertele și promoțiile curente disponibile la Disneyland Paris, poți accesa site-ul oficial al parcului sau poți contacta serviciul lor de relații cu clienții.

Plecându-ți o zi la Disneyland Paris, poți fi sigur că vei avea parte de o experiență magică și plină de distracție.

Program și evenimente speciale

Programul de funcționare a parcului

Disneyland Paris este deschis în fiecare zi a anului, oferind o experiență magică pentru toată familia. Iată programul de funcționare al parcului:

 • Parcul Disneyland:
  • De obicei, deschide la ora 10:00 și închide la ora 22:00.
  • În perioadele mai puțin aglomerate, programul de închidere poate fi mai devreme, la 19:00 sau 20:00.
  • Verificați programul oficial al parcului pentru a fi la curent cu orarele exacte în timpul vizitei dvs.
 • Parcul Walt Disney Studios:
  • De obicei, deschide la ora 10:00 și închide la ora 20:00.
  • În anumite perioade aglomerate, programul de închidere poate fi prelungit până la ora 22:00.
  • Verificați programul oficial al parcului pentru a fi la curent cu orarele exacte în timpul vizitei dvs.

Este întotdeauna recomandat să verificați programul de funcționare înainte de a merge la Disneyland Paris pentru a vă asigura că nu veți rata niciun eveniment sau spectacol special.

Evenimente speciale și activități tematice

Disneyland Paris găzduiește o serie de evenimente speciale și activități tematice pe tot parcursul anului, pentru a vă face experiența și mai specială. Acestea includ:

 • Festivalul Muzical al Magiei: Un eveniment muzical special care aduce în prim-plan personaje îndrăgite și numere de dans spectaculoase. Festivalul are loc în timpul sezonului de vară și oferă un spectacol uimitor pentru vizitatori.
 • Halloween la Disneyland Paris: În perioada sărbătoririi Halloween-ului, parcul este decorat în tematică de Halloween, iar vizitatorii se pot bucura de întâlniri cu personaje în costume speciale și de spectacole tematice.
 • Crăciunul la Disneyland Paris: În perioada sărbătorilor de iarnă, parcul se transformă într-un tărâm de poveste, cu decorațiuni festive și spectacole speciale, inclusiv un frumos spectacol de artificii.

Acestea sunt doar câteva exemple de evenimente și activități tematice organizate în Disneyland Paris. Pentru mai multe informații despre evenimentele speciale programate în timpul vizitei dvs., consultați pagina oficială a parcului.

De la spectacole și parade la întâlniri cu personaje și activități tematice, există întotdeauna ceva special și unic de experimentat în Disneyland Paris.

Sfaturi utile pentru o vizită reușită

Cum să eviți aglomerația și să profiți la maximum de ziua ta la Disneyland Paris

 • Planifică-ți vizita în zilele mai puțin aglomerate, evitând weekend-urile și perioadele de vacanță.
 • Folosește sistemul FastPass pentru a evita așteptarea la cozi lungi. Poți rezerva bilete pentru anumite atracții în avans.
 • Ajunge devreme în parc pentru a evita mulțimea și pentru a profita de mai mult timp în atracții.
 • Folosește o hartă a parcului pentru a te orienta și pentru a planifica ruta optimă pentru vizitarea atracțiilor.
 • Fii flexibil în programul tău și încearcă să vizitezi atracțiile populare în timpul spectacolelor și paradei când mulțimea se va împrăștia.

Sfaturi pentru a economisi și a evita timpul de așteptare

 • Cumpără biletele în avans online pentru a beneficia de reduceri și pentru a evita cozile de la casele de bilete.
 • Folosește sistemul de transport gratuit oferit de Disneyland Paris pentru a ajunge la parc.
 • Ia-ți gustările și apa de acasă pentru a economisi bani la mâncare și băuturi în parc.
 • Folosește aplicația oficială a Disneyland Paris pentru a-ți planifica vizita și a verifica timpul de așteptare la atracții în timp real.
 • Evită așteptarea la restaurantele populare prin rezervarea în avans a mesei tale.

Aceste sfaturi te vor ajuta să ai o vizită reușită la Disneyland Paris, evitând aglomerația și economisind timp și bani.

Disneyland Paris pentru copii

Activități și atracții pentru copii la Disneyland Paris

Copiii se vor bucura de o gamă largă de activități și atracții la Disneyland Paris. Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni pentru cei mici:

• Parchezi de distracție: Disneyland Paris are mai multe parcuri tematice, inclusiv Parcul Disneyland și Parcul Walt Disney Studios, care oferă o varietate de atracții captivante, zone de joacă și spectacole pentru toate vârstele.

• Personaje Disney: Copiii se pot întâlni cu personajele lor Disney preferate în parc și pot lua fotografii cu ele. De la Mickey Mouse și Minnie Mouse la Elsa și Spider-Man, întâlnirea cu personajele Disney este o experiență plină de bucurie și emoție pentru cei mici.

• Spectacole și parade: Disneyland Paris găzduiește spectacole și parade zilnice, în care personajele Disney își fac apariția pe scena mare. Copiii se vor bucura să vadă personajele lor preferate dansând și cântând live.

• Attracții speciale pentru copii: Există o serie de atracții special concepute pentru copii mai mici, cum ar fi „It’s a Small World” și „Peter Pan’s Flight”. Aceste atracții oferă o experiență magică și accesibilă pentru cei mici.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile și atracțiile pe care copiii le pot experimenta la Disneyland Paris. Parcul este conceput pentru a oferi o experiență distractivă și captivantă pentru toată familia.

Servicii speciale pentru copii și familii

Disneyland Paris oferă și o serie de servicii speciale pentru copii și familii, pentru a asigura o experiență plăcută și confortabilă la parc. Iată câteva dintre aceste servicii:

• Baby Switch: Acest serviciu permite părinților să se rotească la atracțiile care nu sunt potrivite pentru bebeluși sau copii mici, în timp ce unul dintre părinți rămâne cu copilul. Apoi, cealaltă persoană poate folosi voucher-ul Baby Switch pentru a se bucura de atracție fără a sta la coadă.

• Închirierea de cărucioare și cărucioare cu rotile: Parcul oferă servicii de închiriere a cărucioarelor și cărucioarelor cu rotile, ceea ce este util pentru familiile cu copii mici sau cu nevoi speciale.

• Locuri speciale pentru copii în restaurante și spectacole: Disneyland Paris oferă locuri speciale pentru copii în restaurante și spectacole, pentru a asigura confortul și siguranța celor mici în timpul mesei și a spectacolelor.

Aceste servicii sunt concepute pentru a face experiența la Disneyland Paris cât mai plăcută și convenabilă pentru copii și familii.

Experiențe unice la Disneyland Paris

Întâlnirea cu personajele Disney

La Disneyland Paris, veți avea ocazia să întâlniți personajele Disney preferate în carne și oase! De la Mickey Mouse și Minnie Mouse, la Aladdin și Jasmine, veți putea să faceți fotografii și să vă luați autografe de la personajele îndrăgite din desene animate.

Spectacole și evenimente speciale

La Disneyland Paris, nu veți rata niciun moment de distracție și magie! Parcul organizează spectacole și evenimente speciale pe tot parcursul zilei. De la parade pline de culoare și muzică, la spectacole de lumini și artificii, veți fi captivați de atmosfera magică a parcului.

Acestea sunt doar câteva dintre experiențele unice pe care le puteți trăi la Disneyland Paris! Indiferent dacă sunteți în căutarea unei aventuri cu personajele Disney sau vă doriți să vă bucurați de spectacole și evenimente speciale, acest parc tematic este locul perfect pentru o zi plină de distracție și magie!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns