ce turism are anglia?

Turismul din Anglia este o industrie importantă, contribuind cu aproximativ 200 de miliarde de lire sterline la economia țării anual. Anglia are o istorie bogată și o cultură diversă, care atrage milioane de turiști din întreaga lume în fiecare an.

Turismul de natură este o ramură importantă a turismului din Anglia. Țara are o coastă de peste 1.200 de kilometri, care oferă o varietate de plaje, de la cele cu nisip fin și alb, la cele cu nisip auriu și pietricele. Anglia are, de asemenea, o serie de lanțuri muntoase, inclusiv Munții Pennini, Munții Cambria și Munții Cotswolds. Munții oferă o varietate de oportunități de recreere și activități în aer liber, cum ar fi drumețiile, schiul, alpinismul și ciclismul montan.

ce turism are anglia?

Turismul cultural este o altă ramură importantă a turismului din Anglia. Țara are o istorie bogată, care datează din epoca romană. Pe teritoriul Angliei se găsesc numeroase situri istorice, castele, cetăți, biserici și mănăstiri.

  • Orașele istorice sunt o atracție turistică importantă în Anglia. Multe dintre orașele engleze au o arhitectură frumoasă care reflectă istoria bogată a țării. Londra, capitala Angliei, este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Orașul este cunoscut pentru atracțiile sale iconice, cum ar fi Big Ben, Turnul Londrei și Palatul Buckingham.
  • Castelele și cetățile sunt o altă atracție turistică populară în Anglia. Țara are o serie de castele medievale bine conservate, cum ar fi Castelul Windsor, Castelul Warwick și Castelul Edinburgh.
  • Bisericile și mănăstirile sunt o parte importantă a culturii engleze. Țara are o serie de biserici și mănăstiri frumoase, care datează din Evul Mediu.

Turismul rural este o ramură în curs de dezvoltare a turismului din Anglia. Țara are o varietate de sate tradiționale care oferă turiștilor o oportunitate de a experimenta cultura și tradițiile engleze.

ce turism are anglia?

Alte atracții turistice din Anglia includ:

  • Parcuri și grădini, cum ar fi Kew Gardens, Hampton Court Palace și Yorkshire Dales National Park.
  • Muzee și galerii de artă, cum ar fi British Museum, National Gallery și Tate Modern.
  • Spectacole și evenimente, cum ar fi Festivalul de Teatru de la Edinburgh, Wimbledon și Glastonbury Festival.

Anglia este o destinație turistică diversă și fascinantă, care oferă ceva de oferit pentru orice călător.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]