ce turism are romania?

România are un potențial turistic foarte bogat, fiind o țară cu o istorie și o cultură bogate, dar și cu o natură diversă și impresionantă.

Turismul de natură este una dintre cele mai importante ramuri ale turismului din România. Țara este situată în regiunea central-estică a Europei, fiind mărginită de Marea Neagră la sud, de Carpații Orientali la nord-est, de Carpații Meridionali la sud-vest și de Munții Apuseni la vest. Această poziție geografică conferă României o diversitate de peisaje naturale, de la munți și păduri, la mări și delta.

 • Munții reprezintă o parte importantă a peisajului natural românesc. Carpații sunt un sistem montan care se întinde pe tot teritoriul țării, oferind o varietate de posibilități de recreere și activități în aer liber, cum ar fi drumețiile, schiul, alpinismul și ciclismul montan.
 • Pădurile acoperă aproximativ o treime din suprafața României, oferind un habitat pentru o varietate de plante și animale. Pădurile sunt o destinație populară pentru turiștii care caută să se relaxeze în natură și să se bucure de frumusețea peisajului.
 • Marea Neagră este o destinație populară de vacanță pentru turiștii români și străini. Litoralul românesc se întinde pe aproximativ 245 de kilometri și oferă o varietate de plaje, stațiuni balneare și activități de recreere.
 • Delta Dunării este cea mai mare deltă fluvială din Europa. Este o zonă importantă pentru conservarea naturii, fiind un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Delta Dunării este o destinație populară pentru turiștii care caută să se bucure de frumusețea naturală și să observe păsările sălbatice.

Turismul cultural este o altă ramură importantă a turismului din România. Țara are o istorie bogată care datează din epoca romană. Pe teritoriul României se găsesc numeroase situri arheologice, castele, cetăți, biserici și mănăstiri.

 • Orașele istorice sunt o atracție turistică importantă în România. Multe dintre orașele românești au o arhitectură frumoasă care reflectă istoria bogată a țării.
 • Castelele și cetățile sunt o altă atracție turistică populară în România. Țara are o serie de castele medievale bine conservate, cum ar fi Castelul Bran, Castelul Peleș și Castelul Corvinilor.
 • Bisericile și mănăstirile sunt o parte importantă a culturii românești. Țara are o serie de biserici și mănăstiri ortodoxe frumoase, care datează din Evul Mediu.

Turismul rural este o ramură în curs de dezvoltare a turismului din România. Țara are o varietate de sate tradiționale care oferă turiștilor o oportunitate de a experimenta cultura și tradițiile românești.

ce turism are romania?

România are un potențial turistic foarte mare, care nu a fost încă pe deplin exploatat. Cu o istorie și o cultură bogate, precum și cu o natură diversă și impresionantă, România are ceva de oferit pentru orice călător.

Turismul in Romania

 1. Peisaje naturale: România este bogată în peisaje naturale diverse, cum ar fi Munții Carpați, Delta Dunării, Măcin Mountains sau Transfăgărășanul, cunoscut drept „cea mai frumoasă șosea din lume”.
 2. Patrimoniu cultural și istoric: Există numeroase cetăți medievale, castele și biserici fortificate în întreaga țară, cum ar fi Castelul Bran, Castelul Peleș, Cetatea Sibiu sau Biserica Neagră din Brașov.
 3. Cultura tradițională: România este cunoscută pentru tradițiile sale autentice, inclusiv folclorul, arta populară și evenimente tradiționale cum ar fi Festivalul Călușului sau Târgul de Fete de la Muntele Găina.
 4. Bucătăria românească: Turiștii se pot bucura de gastronomia românească, care include mâncăruri tradiționale precum mămăligă, sarmale, mititei și diverse produse locale.
 5. Turism rural: Experiența în satele tradiționale oferă turiștilor ocazia de a se bucura de ospitalitatea localnicilor, de meșteșugurile tradiționale și de viața rurală autentică.
 6. Turismul balnear: România are o tradiție îndelungată în turismul balnear, cu stațiuni celebre precum Sovata, Băile Tușnad sau Băile Herculane, unde turiștii se pot relaxa în băile termale și în medii naturale frumoase.
 7. Turismul religios: România are numeroase mănăstiri și biserici cu arhitectură impresionantă și valoare spirituală, cum ar fi Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Horezu sau Biserica Densus.
 8. Festivități și evenimente culturale: Diversele festivaluri și evenimente culturale desfășurate în întreaga țară atrag turiști din toate colțurile lumii, precum Festivalul George Enescu, Untold sau Sibiu International Theatre Festival.
 9. Accesibilitate: România dispune de o infrastructură turistică în dezvoltare, iar accesul este facilitat de aeroporturile internaționale, rețeaua de autostrăzi și transportul public.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

[instagram-feed]