Tari Obiective

Ghidul suprem pentru a gasi zboruri ieftine de avion

Zburați cu companii aeriene de buget low-cost

Pentru majoritatea călătoriilor, biletul de avion este cea mai scumpă parte a călătoriei. Deși prețurile pentru zborurile transatlantice au scăzut în ultimii ani, acestea pot încă să pună o amprentă considerabilă în orice buget de călătorie. Fie că sunteți un călător solo cu buget redus sau o familie care dorește să își petreacă vacanța în străinătate, găsirea unei oferte de zboruri ieftine de avion poate fi ceea ce vă face sau nu călătoria.

La urma urmei, dacă zborul dvs. este prea scump, probabil că veți continua să amânați călătoria. Am văzut că se întâmplă de nenumărate ori.

Și totuși, în fiecare zi, companiile aeriene au mii de oferte uimitoare – de la tarifele publicate din greșeală la promoții speciale și până la reducerea prețurilor pentru a concura cu o altă companie aeriană. Tarifele ieftine există și pot face din călătoria ta de vis o realitate – dacă știi unde să cauți.

Astăzi, vă voi ajuta să stăpâniți arta de a găsi un zbor ieftin. Aceștia sunt pașii exacți pe care îi urmez de un deceniu pentru a obține cel mai ieftin bilet de avion posibil de fiecare dată când zbor. Dacă îi urmezi și tu, nu vei fi niciodată persoana dintr-un zbor care a plătit cel mai mult pentru bilet!

Iată cum să găsești un zbor ieftin, indiferent unde vrei să mergi în lume:

Ignoră miturile despre zborurile ieftine

Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre găsirea unui zbor ieftin este că nu există un glonț magic sau un truc secret de ninja pentru a face acest lucru. Există o mulțime de mituri online despre cum să găsești zboruri ieftine de avion. De fapt, probabil că ați întâlnit o tonă dintre ele în căutarea dvs. pentru a găsi cea mai bună ofertă de zbor!

Toate acestea sunt minciuni. Te vor duce pe căi greșite.

Majoritatea site-urilor angajează reporteri teribili care reciclează mituri comune și depășite. Iată-le pe cele mai comune care sunt 100% false:

 • NU este mai ieftin să cumperi bilete de avion într-o zi de marți (sau în orice altă zi anume, de altfel).
 • NU există nicio dovadă că o căutare incognito duce la oferte mai ieftine.
 • NU există o dată exactă sau o perioadă de timp specifică în care să vă rezervați biletul de avion.
 • Nu puteți prezice prețurile companiilor aeriene, iar site-urile care o fac, practic, fac o presupunere educată (dar probabil greșită).


Companiile aeriene au folosit algoritmi avansați de calcul și de stabilire a prețurilor pentru a determina prețurile și pentru a organiza vânzări în funcție de perioada anului, de cererea pasagerilor, de vreme, de evenimente/festivități majore, de ora din zi, de prețurile concurenților, de prețul combustibilului și multe altele.

Aceste așa-numite „trucuri” nu mai funcționează. Sistemul este prea inteligent. Aruncați-le. Lăsați-le să moară.

Nu ascultați pe nimeni care vă spune altceva. Oricine vă spune asta nu știe despre ce vorbește. Aceste mituri vă vor duce 100% în rătăcire.

Fiți flexibil cu datele și orele de călătorie


Prețurile biletelor de avion variază foarte mult în funcție de ziua săptămânii, de perioada din an și de sărbătorile care urmează, cum ar fi Crăciunul, Revelionul, Ziua Recunoștinței sau 4 iulie. Luna august este o lună importantă pentru călătoriile în Europa și toată lumea vrea să meargă undeva la căldură în timpul iernii sau să călătorească atunci când copiii nu sunt la școală.

Pe scurt, dacă aveți de gând să zburați atunci când toată lumea zboară, atunci biletul dumneavoastră va costa mai mult.

Încercați să fiți flexibil cu datele. Dacă sunteți hotărât să vizitați Parisul, mergeți la Paris primăvara sau toamna, când mai puțini oameni îl vizitează, iar biletele de avion sunt mai ieftine.

Dar dacă vreți să mergeți în mijlocul lunii august? Nu aveți noroc. Hawaii în timpul Crăciunului? Noroc! Prețurile vor fi la cel mai ridicat nivel.

Soluția este să zburați în afara sezonului. Căutați date alternative, astfel încât să puteți profita de cea mai bună zi. Cu cât planurile tale sunt mai rigide, cu atât este mai puțin probabil să găsești o ofertă.

În plus, este aproape întotdeauna mai ieftin să zbori în mijlocul săptămânii decât în weekend, deoarece majoritatea oamenilor călătoresc în weekend, iar companiile aeriene măresc prețurile atunci. Prețurile sunt, de asemenea, mai ieftine dacă zburați după o sărbătoare importantă, la fel cum sunt mai ieftine zborurile de avion de dimineață devreme sau noaptea târziu, deoarece mai puțini oameni vor să călătorească atunci (cine vrea să se trezească devreme?!).

Zilele de vineri și luni sunt, de asemenea, mai scumpe, deoarece atunci zboară majoritatea celor care călătoresc în interes de afaceri.

Companiile aeriene nu sunt proaste. Ele știu când se apropie un festival, o sărbătoare, un eveniment sportiv important sau o vacanță școlară – și cresc prețurile în consecință.

Fiți flexibili cu datele și orele și veți economisi niște bani importanți.

Fiți flexibil și cu destinațiile dvs.

Dacă nu puteți fi flexibil cu momentul în care zburați, cel puțin fiți flexibil cu destinațiile. Cel mai bine este să fii ambele, dar dacă vrei cu adevărat să economisești cât mai mulți bani și să obții un zbor ieftin pentru călătoria ta, trebuie să fii cel puțin flexibil cu una sau alta.

Motoarele de căutare a companiilor aeriene au făcut foarte ușor să cauți în întreaga lume pentru a găsi cel mai ieftin bilet. Nu mai trebuie să căutați manual, oraș cu oraș, zi cu zi. Site-uri web precum Skyscanner, Momondo și Google Flights oferă instrumente de explorare care vă permit să introduceți aeroportul de domiciliu și să vedeți o hartă a lumii cu toate zborurile ieftine de avion de pe ea. Acest lucru vă permite să comparați cu ușurință mai multe destinații, fără a fi nevoie să vă gândiți la toate opțiunile posibile. Probabil că veți găsi chiar și câteva destinații interesante la care nici nu vă gândeați!

Dacă sunteți flexibil în ceea ce privește locul în care doriți să mergeți (adică oriunde în afară de casă), iată ce trebuie să faceți:

Pasul 1: Mergeți la Google Flights și faceți clic pe hartă:

Pasul 2: În continuare, introduceți orașul de plecare și data. Acum puteți să vă uitați la o mare varietate de opțiuni pe hartă. Dacă nu aveți o destinație sau date specifice, puteți căuta prin intermediul opțiunii „Date flexibile”:

Adevărul despre biletele de avion este că întotdeauna există o ofertă pentru o anumită destinație – doar că s-ar putea să nu fie prima dvs. alegere. Cu toate acestea, dacă sunteți flexibil în ceea ce privește destinația în care doriți să mergeți, veți obține întotdeauna o ofertă și veți economisi o mulțime de bani în acest proces.

Atunci când ești blocat într-un singur loc la un moment dat, ești blocat cu orice preț care apare. Nimic nu poate schimba acest lucru. Dar atunci când devii flexibil, brusc întreaga lume se deschide pentru tine și vei găsi tarife aeriene ieftine uimitoare!

Zburați cu companii aeriene de buget low-cost

Zburați cu companii aeriene de buget low-cost

Cu ani în urmă, dacă voiai să zbori între continente, erai blocat în mare parte cu companiile aeriene tradiționale scumpe. Acest lucru nu mai este adevărat. Companiile aeriene de buget deservesc acum rute pe distanțe scurte și medii în întreaga lume, În timp ce majoritatea transportatorilor de buget pe distanțe lungi au renunțat la rutele lor în timpul COVID, îmi imaginez că unii dintre ei vor reveni odată ce industria de turism își va reveni.

AirAsia oferă oferte nebunești în toată Asia și Australia – inclusiv zboruri din Australia spre Thailanda pentru mai puțin de 150 USD!

Companiile aeriene indiene și din Orientul Mijlociu oferă zboruri ieftine de avion în tot subcontinentul și în Africa.

În zilele noastre, puteți zbura în cea mai mare parte a drumului în jurul lumii cu o companie aeriană ieftină. Sigur, s-ar putea să nu fie la fel de confortabile și s-ar putea să trebuiască să plătiți pentru upgrade-uri premium, cum ar fi bagajele înregistrate și mesele, dar acestea aduc lumea la ușa dvs. fără a vă rupe banca.

Iată o listă cu cele mai mari companii aeriene de buget din lume:

 • Flair Airlines
 • Swoop
 • Air Canada Rouge
 • Porter
 • Air Transat
 • Sunwing
 • WestJet
 • Southwest
 • Allegiant Air
 • Frontier
 • Spirit Airlines
 • Sun Country Airlines
 • JetBlue
 • Air Asia
 • Jeju Air
 • JetStar
 • Hong Kong Express
 • Scoot
 • Peach Air
 • Spice Jet
 • Spring Airlines
 • Nok Air
 • T’Way Airlines
 • Cebu Pacific
 • Lion Air
 • VietJet Air
 • Vueling
 • Ryanair
 • Easyjet
 • Eurowings
 • Norwegian Air
 • Wizz Air
 • JetStar


(Sfat pro: dacă nu sunteți sigur ce companii aeriene de buget zboară unde, vizitați site-ul web al aeroportului de plecare pentru a obține o listă a companiilor aeriene care zboară acolo).

Zborurile companiilor aeriene de buget reprezintă o bună alternativă la zborurile ieftine de avion „marilor companii aeriene” ori de câte ori este posibil. Aveți mai puține avantaje, dar puteți economisi o grămadă de bani la preț.

Asigurați-vă doar că sunteți atenți la taxe. Așa fac ei bani! Companiile aeriene de buget percep adesea taxe pentru bagajele de cală, bagajele de mână, pentru tipărirea cărții de îmbarcare, pentru utilizarea cardului de credit și pentru orice altceva cu care pot scăpa. Asigurați-vă că adunați costul biletului ȘI taxele pentru a vă asigura că prețul este mai mic decât cel al unui transportator mai mare.

Nu zburați întotdeauna direct

Nu numai că este util să fii flexibil cu datele și destinațiile, dar a fi flexibil cu ruta pe care o urmezi este o altă modalitate de a obține un zbor ieftin. De exemplu, uneori este mai ieftin să zbori la Londra și să iei o companie aeriană de buget până la Amsterdam decât să zbori direct la Amsterdam din orașul de plecare.

Am făcut exact acest lucru când am mers la Paris. Zborul din SUA era de 900 USD, dar puteam zbura la Dublin pentru 600 USD și obțineam un zbor de 60 USD spre Paris. Asta a însemnat mai mult timp de zbor, dar cei 240 USD economisiți au meritat pentru mine.

Pentru a folosi această metodă, aflați cât costă să mergeți direct la destinație. Apoi, deschideți Google Flights și introduceți continentul destinației respective pentru a vedea prețurile către aeroporturile din apropiere. Dacă diferența este mai mare de 150 USD, mă uit să văd cât costă să ajung de la al doilea aeroport la destinația principală (fie cu un zbor de buget, fie cu trenul, dacă nu este prea departe).

Puteți face acest lucru și pentru plecare. S-ar putea să fie mai ieftin să zbori de pe un aeroport din apropiere. De multe ori caut alte aeroporturi pentru a vedea dacă este mai ieftin să zbor/mișc/conducere/tren acolo și apoi să zbor spre destinația finală. Pentru zborurile internaționale lungi, poate merita timpul suplimentar!

Dacă rezervați segmente separate, asigurați-vă că aveți la dispoziție cel puțin trei ore între conexiuni. Acest lucru vă va oferi spațiu în cazul în care există o întârziere, deoarece al doilea zbor nu vă va aștepta (ați rezervat cu o companie aeriană separată, deci nu le va păsa dacă întârziați sau nu).

Lăsarea unui spațiu de trei ore vă va acoperi, de asemenea, pentru o cerere de despăgubire de la asigurare, deoarece majoritatea companiilor de asigurări vă cer să aveți cel puțin trei ore de întârziere înainte de a putea face o cerere de despăgubire.

Această metodă presupune mai multă muncă, deoarece trebuie să vă gândiți la o mulțime de rute diferite și să verificați diferite companii aeriene. Dar poate scădea prețul zborului, ceea ce merită efortul suplimentar dacă veți ajunge să economisiți câteva sute de dolari.

Notă: Dacă aveți vreodată un zbor întârziat spre sau dinspre Europa, s-ar putea să vi se cuvină o compensație suplimentară (peste 600 EUR). Iată cum puteți afla dacă aveți dreptul la despăgubiri!

Urmariti frecvent ofertele speciale la bilete


Înainte de a începe să căutați lumini specifice, asigurați-vă că v-ați înscris la unele buletine informative. Înscrierea în lista de corespondență a companiilor aeriene și a site-urilor de oferte de ultimă oră vă va oferi acces la cele mai bune oferte absolut. Sigur, 99% dintre ele s-ar putea să nu se potrivească cu itinerariul tău, dar dacă stai cu ochii pe oferte, te vei asigura că nu ratezi o oportunitate extraordinară.

De cele mai multe ori, zborurile ieftine sunt disponibile doar pentru o fereastră limitată (de obicei 24 de ore). Dacă nu sunteți mereu în căutarea vânzărilor pe internet, probabil că veți pierde cele mai bune oferte.

Aș fi ratat un bilet dus-întors în Japonia pentru 700 USD (în mod normal, 1.500 USD), precum și un zbor de 500 USD în Africa de Sud dacă nu aș fi fost înscris pe site-urile de oferte de zbor.

În plus, buletinele de știri ale companiilor aeriene oferă adesea bonusuri pentru călătorii frecvente. Dacă sunteți un hacker de călătorie, aceste puncte și mile se pot adăuga la zboruri gratuite și upgrade-uri impresionante.

În afară de înscrierea la buletinele de știri ale companiilor aeriene, cele mai bune site-uri web pentru a găsi oferte de călătorie sunt:

 • Scott’s Cheap Flights – Cel mai bun pentru oferte de zboruri în SUA.
 • Airfarewatchdog – Excelent pentru a căuta oferte de zboruri în SUA.
 • The Flight Deal – Excelent pentru oferte de zboruri la nivel mondial.
 • Holiday Pirates – Cel mai bun pentru oferte de zboruri europene.
 • Secret Flying – Un site excelent pentru oferte de zboruri din întreaga lume.

Nu uitați că nu toate motoarele de căutare pentru bilete sunt egale

Pentru a găsi cea mai bună ofertă, trebuie să căutați mai multe site-uri web. Multe dintre site-urile de căutare importante nu listează transportatorii de buget sau transportatorii străini obscuri, deoarece aceste companii aeriene nu doresc să plătească un comision de rezervare. Altele nu listează site-urile de rezervări care nu sunt în limba engleză. Iar altele afișează doar prețurile obținute direct de la companiile aeriene.

Pe scurt, nu toate site-urile de căutare a zborurilor sunt egale și toate au avantajele și dezavantajele lor.

Deoarece nu există un motor de căutare aeriană perfect, veți dori să căutați câteva pentru a le compara. Chiar și cele mai bune au defectele lor. Acestea fiind spuse, eu am câteva favorite cu care încep întotdeauna, deoarece acestea tind să arate în mod constant cele mai bune rezultate. Pentru mine, cele mai bune site-uri pentru a găsi un zbor ieftin sunt următoarele:

Skyscanner – Cel mai bun site de rezervări de pe piață. Au o interfață de utilizator excelentă (și o aplicație excelentă pentru mobil).
Momondo – Aceștia caută cele mai multe companii aeriene și site-uri din lume și revin cu zboruri mai ieftine în 92% din cazuri. Folosiți-i mână în mână cu Skyscanner.
Google Flights – Un motor de căutare excelent care vă permite să vedeți prețurile pentru mai multe destinații.


De obicei, îmi încep toate căutările cu Skyscanner, deoarece caută toate companiile aeriene majore ȘI cele de buget, site-uri web non-englezești, site-uri web englezești și tot ce este între ele. Îi folosesc din 2008 și verifică toate site-urile cu care se leagă, deoarece au criterii stricte cu privire la persoanele cu care operează. Este unul dintre cele mai cuprinzătoare site-uri de rezervări, are cel mai mic preț în 99% din cazuri și este motorul de căutare pe care îl folosesc toți ceilalți experți în călătorii pe care îi cunosc.

Profitați de reducerile pentru studenți

Dacă sunteți student (sau aveți sub 26 de ani), aveți la dispoziție foarte, foarte multe reduceri. De obicei, puteți găsi prețuri cu 20-30% mai mici decât tariful standard. Agențiile de turism precum Flight Centre vă pot ajuta să găsiți un bilet ieftin. Nu le treceți cu vederea!

În plus, țineți cont de faptul că majoritatea reducerilor pentru studenți se transferă la companiile aeriene partenere. De exemplu, Delta oferă o reducere pentru studenți, ceea ce înseamnă că puteți folosi această reducere la companiile aeriene partenere, cum ar fi KLM și Air France. Acest lucru vă va permite să mergeți mult mai departe, economisind în același timp o tonă de bani.

Dacă nu sunteți sigur ce companii aeriene oferă reduceri, vizitați site-ul lor sau sunați-le. Să faceți câteva cercetări pentru a economisi 20% (sau mai mult) va merita!

Amestecați și combinați companiile aeriene

Atunci când faceți o rezervare direct la o companie aeriană, veți putea zbura doar cu acea companie și cu toate companiile aeriene partenere pe care le are. Asta înseamnă că opțiunile tale vor fi limitate atunci când vine vorba de găsirea itinerariului perfect sau de economisirea celor mai mulți bani.

De obicei, acest lucru va fi suficient. Cu toate acestea, dacă urmăriți economii mai mari, încercați să vă rezervați biletele la companii aeriene separate. De exemplu, dacă zburați de la New York la Paris, ați putea avea o escală la Londra. Rezervarea ambelor etape ca un singur bilet va fi simplă, dar probabil că nu vă va economisi bani.

În schimb, rezervați zborul de la New York la Londra ca un singur bilet și apoi biletul de la Londra la Paris la o altă companie aeriană. Acest lucru vă va permite să căutați cea mai bună ofertă. este mai mult de lucru, dar economiile (și flexibilitatea) pot merita.

Acest lucru îl fac majoritatea site-urilor de rezervări terțe, cum ar fi Kiwi.com. Acestea alcătuiesc călătorii folosind orice zboruri pe care le pot găsi pentru a se asigura că obțineți cel mai ieftin preț.

Dacă sunteți în căutarea celui mai mic preț posibil și nu sunteți mulțumit de ceea ce găsiți pe site-ul companiei aeriene, încercați să rezervați segmente separate. S-ar putea să dați peste o ofertă excelentă!

Folosiți puncte și mile, daca companie permite fidelizarea clientilor

De îndată ce știi că vrei să călătorești undeva, ar trebui să te înscrii pe un card de recompense de călătorie. Programele de recompense ale companiilor aeriene sunt modul nr. 1 prin care călătorii avizi ca mine câștigă zboruri gratuite, avantaje de călătorie și sejururi gratuite la hotel. Acestea oferă upgrade-uri de zbor, bonusuri de bun venit uriașe, credit pentru ridesharing, cum ar fi Uber sau Lyft, acces la evenimente gratuite, acces la saloanele din aeroport și multe altele.

Indiferent cât de des zburați, ar trebui să vă înscrieți într-un program de recompensă. Nici nu trebuie să faceți cheltuieli suplimentare. Eu câștig peste un milion de mile pe an – fără să zbor sau să cheltui bani în plus. Acest lucru se traduce în zeci de zboruri gratuite (adesea la clasa business) pentru mine și familia mea.

Căutați prețurile biletelor pentru călătorii individuali pentru fiecare membru

Dacă călătoriți cu prietenii sau familia, nu căutați și nu cumpărați mai multe bilete într-o singură achiziție. Companiile aeriene afișează întotdeauna cel mai mare preț al biletului într-un grup de bilete, ceea ce înseamnă că veți sfârși prin a plăti mai mulți bani.

Companiile aeriene au o mulțime de prețuri diferite pentru bilete (acestea se bazează pe o varietate de factori). Acestea doresc să vândă bilete în cea mai mare tranșă tarifară posibilă și, atunci când grupează bilete, afișează întotdeauna prețurile în cea mai mare tranșă tarifară.

De exemplu, dacă sunteți o familie de patru persoane și căutați patru locuri, compania aeriană va găsi patru locuri împreună și vă va afișa tariful în funcție de cel mai mare preț al biletului. Astfel, dacă locul A costă 200 de dolari, locurile B și C costă 300 de dolari, iar locul D costă 400 de dolari, prețul acestor bilete va fi de 400 de dolari fiecare, în loc să adune prețurile biletelor individuale. În cazul în care diferența de preț este mare, aceasta se traduce într-o cheltuială suplimentară considerabilă.

Din acest motiv, căutați întotdeauna bilete pentru o singură persoană. Ulterior, în procesul de achiziție, puteți alege locurile astfel încât dumneavoastră și familia dumneavoastră să stați împreună. Și chiar dacă ajungeți să nu fiți unul lângă altul, este un schimb echitabil pentru a economisi câteva sute de dolari.

Căutați si bilete în alte valute

Dacă moneda țării dvs. este în prezent puternică în comparație cu altele din întreaga lume, căutați bilete de avion într-o țară în care moneda este mai slabă.

De exemplu, atunci când dolarul american era puternic, iar moneda neozeelandeză era slabă, am găsit un zbor dus din Australia către New York pentru 1.000 USD. Cu toate acestea, când am căutat pe versiunea neozeelandeză a companiei aeriene, am găsit același bilet la 600 USD.

Era aceeași companie aeriană, același zbor și aceeași clasă de rezervare – doar că era rezervat într-o monedă diferită. Acest sfat nu funcționează întotdeauna, dar funcționează suficient de des încât să merite să fie încercat dacă moneda dvs. are o evoluție bună în prezent.

(Sfat: Folosiți întotdeauna un card fără taxe de tranzacționare în străinătate pentru a evita plata unei suprataxe).

Ajuta sa rezervați din timp (dar nu prea devreme)

Tarifele companiilor aeriene continuă să crească cu cât vă apropiați mai mult de plecare, dar există un punct de echilibru când companiile aeriene încep fie să scadă, fie să crească tarifele în funcție de cerere. Nu așteptați până în ultima secundă, dar nici nu rezervați cu foarte, foarte mult timp înainte. Cel mai bun moment pentru a vă rezerva zborul este cu aproximativ 2-3 luni înainte de plecare, sau cu aproximativ cinci luni înainte, dacă mergeți la destinație în timpul sezonului de vârf al acesteia.

Aceasta nu este însă o regulă strictă, așa că folosiți-o ca pe un ghid. Aș putea vorbi la nesfârșit despre modelele de prețuri ale companiilor aeriene, dar companiile aeriene cresc prețurile mai aproape de plecare, deoarece persoanele care rezervă în ultimul minut tind să fie călătorii de afaceri insensibile la preț, astfel încât vor plăti oricât. Așa că nu rezervați în ultimul minut!


Pentru a găsi un zbor ieftin, trebuie să fii flexibil și creativ. Este posibil să fie nevoie de ceva efort, dar ofertele sunt acolo dacă ești dispus să cauți. Urmați sfaturile de mai sus pentru a începe, dar nu pierdeți ore și ore de vânătoare pentru un zbor ieftin. Dacă petreceți mai mult de o oră pentru a rezerva un zbor, înseamnă că petreceți prea mult timp.

Folosiți sfaturile de mai sus despre cum să obțineți un zbor ieftin pentru a începe. Faceți asta și veți obține întotdeauna o ofertă excelentă!

Găsește-ți zborurile ieftine astăzi

Încep toate căutările mele cu Skyscanner, deoarece caută toate companiile aeriene majore ȘI cele de buget, site-uri non-englezești, site-uri englezești și tot ce se află între ele. Chiar dacă nu sunteți sigur de planurile dumneavoastră, cel mai bine este să începeți să căutați zboruri astăzi. Oamenii care așteaptă să facă rezervări sunt cei care sfârșesc prin a cheltui cel mai mult.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]