De ce călătoresc singur? Te incurajez sa o faci si tu, iti detaliez mai jos de ce sa faci asta in calatoriile tale prin europa.

În săptămânile următoare, am încercat să-l fac pe prietenul meu să se răzgândească, dar fără succes. Când Joe s-a răzgândit, s-a răzgândit. Călătoria noastră în Franta – marea noastră aventură de după facultate – a fost anulată.

Și niciunul dintre prietenii mei nu a vrut să-l înlocuiască.

Dacă voiam să călătoresc, trebuia să o fac pe cont propriu.

Așa că, în 2004, am plecat de una singură în Costa Rica. Acea călătorie a fost cea care a plantat în mine microbul călătoriilor. Acea călătorie a fost cea care m-a inspirat să călătoresc mai mult, să vizitez Thailanda și să renunț la slujba mea pentru a călători în lume.

Faptul că Joe nu a plecat a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată.

Dar faptul că el nu s-a dus a fost un tipar care s-a repetat constant de-a lungul anilor. Deși câțiva prieteni mi s-au alăturat ici și colo de-a lungul timpului, de cele mai multe ori, planurile de a mă întâlni cu prietenii în locuri îndepărtate nu au dat roade. Când se ajunge la limită, întotdeauna apare „ceva” și, dintr-o dată, sunt prea ocupați, se răzgândesc sau nu-și pot permite să meargă.

Asta m-a învățat că, dacă aștept pe alții, nu voi ajunge niciodată nicăieri.

Sunt locuri în care vreau să merg, oameni pe care vreau să-i văd, experiențe pe care vreau să le trăiesc și mâncare pe care vreau să o încerc – și doar atât timp pentru a le realiza pe toate.

Așa că refuz să aștept. Nu-i voi lăsa pe alții să mă împiedice să-mi realizez visele.

Poate fi înfricoșător să călătorești singur, mai ales când nu ai mai făcut-o niciodată. Dar, pentru mine, să îmbătrânești fără să experimentezi tot ceea ce îți dorești de la viață este și mai înfricoșător.

Dacă ați amânat o călătorie pentru că așteptați pe cineva cu care să mergeți – opriți-vă. Pleacă. Nu-i lăsa pe alții să te rețină de la visele tale. Crede-mă, pe parcurs îți vei face o mulțime de prieteni – de la alți călători solo care s-au gândit „La naiba, dacă nu merg, nu voi merge niciodată” până la localnici interesați să cunoască oameni noi.

Am descoperit că nu ești niciodată singur atunci când călătorești. Mi-am făcut griji că, dacă nu călătoresc cu prietenii, voi fi singură. Nu mi-aș fi făcut niciodată prieteni. Dar se pare că îți faci atât de mulți pe drum încât trebuie să te străduiești să fii singur! Ești în permanență înconjurat de oameni!

Călătoriile solo îți oferă libertatea supremă.

Te trezești și ești doar tu – ce vrei, unde vrei, când vrei, când vrei. În această libertate și în spațiul infinit de posibilități, te întâlnești cu tine însuți. Te lovești de limitele a ceea ce îți place și a ceea ce nu îți place. Nu există nimeni care să te împingă într-o direcție sau să-ți anuleze motivele. Vrei sushi? Ia-ți sushi. Vrei să pleci? Pleacă. Vrei să încerci să faci bungee jumping? Fă-o.

Este vorba de a te scufunda sau a înota și trebuie să înveți cum să supraviețuiești – în cine să ai încredere, cum să-ți faci prieteni, cum să te orientezi singur. Aceasta este cea mai mare recompensă a călătoriilor solo: creșterea personală. De fiecare dată când pleci, înveți să devii puțin mai independent, mai încrezător și mai în ton cu emoțiile și dorințele tale.

Călătoriile solo nu sunt pentru toată lumea. Unii oameni se întorc acasă la scurt timp după ce pleacă, alții plâng săptămâni întregi înainte de a o îmbrățișa, iar alții pur și simplu o îmbrățișează imediat. Dar nu vei învăța niciodată asta dacă nu călătorești o dată singur. Fie că este vorba de un weekend, de o vacanță de două săptămâni sau de o călătorie în jurul lumii, încercați măcar o dată.

Nu aștepta oamenii și nu te abține să-ți trăiești visele.

Ai putea aștepta mult timp până când cineva îți va spune în sfârșit da. Există doar acum – și dacă nu te duci, vei regreta.

Pentru că, dacă nu aș fi încetat să aștept, aș fi fost încă în biroul meu, încercând să-l conving pe Joe să meargă în Franta și întrebându-mă dacă voi ajunge vreodată să văd lumea.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]