Curiozitati despre Anglia ori Marea Britanie

Anglia este una dintre cele mai frumoase țări din lume și este ușor de înțeles de ce. De la peisaj rural ondulat și coaste frumoase până la orașe uimitoare pline de cultură, Anglia are ceva pentru toată lumea.

Am avut plăcerea de a vizita Anglia de câteva ori de-a lungul vieții. Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la Anglia este arhitectura sa unică. Clădiri precum Palatul Buckingham, Catedrala St Paul și Stonehenge sunt piese emblematice ale istoriei care pot fi văzute în toată țara.

De asemenea, găzduiește câteva peisaje uimitoare, cu dealuri verzi luxuriante și lacuri uimitoare precum Lacul Windermere din Cumbria. Pe lângă peisajele uluitoare, Anglia oferă o gamă incredibilă de activități culturale, de la parcuri și grădini până la galerii de artă și teatre.

Viața vibrantă a orașului oferă o mulțime de oportunități pentru a lua masa în oraș sau pentru a face cumpărături în numeroasele magazine situate în orașe mari, cum ar fi Londra sau Manchester.

Curiozitati despre Anglia ori Marea Britanie

• Marea Britanie este înconjurată de Marea Nordului, Canalul Mânecii, Marea Irlandei și Oceanul Atlantic

• Marea Britanie face parte din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care include și Irlanda de Nord

• Marea Britanie are o monarhie constituțională și o democrație parlamentară. Șeful statului este Regina Elisabeta a II-a

• Familia regală britanică este una dintre cele mai cunoscute și iubite din lume. Castelele lor, nunțile lor și copiii lor sunt urmăriți cu interes de milioane de oameni
• Londra este capitala și cel mai mare oraș al Marii Britanii. Este un centru cultural, financiar și turistic de renume mondial

• Londra are cea mai veche rețea de metrou din lume. A fost inaugurată în 1863 și are peste 400 km de linii subterane

• Londra are multe atracții turistice faimoase, cum ar fi Big Ben, Palatul Westminster (Palatul Parlamentului), Palatul Buckingham (reședința Reginei), London Eye (roata uriașă), Tower Bridge (podul cu turnuri) etc.

• Londra are peste 170 de muzee, printre care British Museum (cel mai vechi muzeu public din lume), National Gallery (galerie de artă), Madame Tussauds (muzeu cu figuri de ceară) etc.

• Londra a găzduit Jocurile Olimpice de trei ori: în 1908, 1948 și 2012. Este singurul oraș din lume care a făcut acest lucru

Mai multe detalii despre Londra, aici – https://www.publichub.co.uk/london-a-city-with-a-rich-history-and-culture/

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns