Curiozitati despre Austria

Austria este o țară uluitor de frumoasă situată în Europa Centrală. De la impresionantele vârfuri alpine albe până la văile pitorești și lacurile senine, Austria are câte ceva pentru toată lumea.

Indiferent dacă sunteți un pasionat de aer liber sau un locuitor al orașului, Austria oferă unele dintre cele mai uimitoare peisaje naturale și orașe vibrante din Europa.

Viena, capitala Austriei, găzduiește unii dintre cei mai mari compozitori de muzică clasică din lume, precum Mozart și Beethoven.

De asemenea, se mândrește cu galerii de artă, muzee, teatre de operă și alte atracții culturale pe străzile sale pietruite.

Vizitatorii pot face o plimbare pitorească de-a lungul fluviului Dunărea sau pot face o plimbare cu tramvaiul prin Ringstrasse din Viena, care prezintă nenumărate exemple de arhitectură gotică, de la biserici la palate.

Curiozitati despre Austria

• Austria este o țară situată în Europa Centrală, învecinată cu Elveția și Liechtenstein la vest, Cehia și Germania la nord, Ungaria și Slovacia la est, Slovenia și Italia la sud

• Austria are o suprafață de 83.879 km2 și o populație de 8.9 milioane de locuitori. Capitala și cel mai mare oraș este Viena

• Austria este o republică federală parlamentară, compusă din nouă landuri (state federale). Președintele actual este Alexander Van der Bellen.

• Austria face parte din Uniunea Europeană din 1995 și a adoptat moneda euro în 1999.

• Austria este una dintre cele mai bogate țări din lume după PIB pe cap de locuitor. Economia sa se bazează pe industrie, comerț, turism și servicii.

• Austria este renumită pentru frumusețea naturală a lacurilor sale alpine, munților săi impresionanți (Alpi), orașelor sale moderne și istorice (Viena, Salzburg etc.), satelor sale fermecătoare (Hallstatt etc.) și locurilor sale pentru sporturi de aventură (ski, snowboard etc.).

• Austria are cea mai veche grădină zoologică din lume, Tiergarten Schönbrunn, deschisă în 1752 în Viena. Aici se află cea mai mare colecție de animale amenințate cu dispariția din Europa.

• Austria are peste 1.440 de camere în fostul palat de vară al habsburgilor, Schönbrunn. Aici s-a nascut si a trait celebrul compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

• Austria are un cimitir central în Viena care are aproximativ 2.5 milioane de morminte, mai multe decât populația orașului. Aici sunt îngropați personalitati ca Beethoven sau Freud.

• Austria este patria multor inventatori celebri cum ar fi: Joseph Madersperger (mașina de cusut), Siegfried Marcus (automobilul), Carl Auer von Welsbach (becul cu incandescenta), Robert Adler (telecomanda) etc.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns