Cele 7 minunile naturale ale lumii

Priveliști spectaculoase, peisaje exotice și ocazii unice de a descoperi frumusețea naturii: acestea sunt cele 7 minunile naturale ale lumii.

De la insulele Galápagos, la Marele Canion, fiecare loc are ceva special și unic de oferit. În această lucrare, vom explora aceste minunate destinații și vom descoperi ceea ce face fiecare dintre ele special și spectaculos.

Marele Canion

Faimoasa vedere orizontală a Marelui Canion , Arizona, SUA

Marele Canion se află în Statele Unite și este unul dintre cele mai frumoase spectacole oferite de natură. Acesta este alcătuit din unii dintre cele mai spectaculoase formațiuni de sculptură a rocilor din lume.

Acesta se intinde pe aproape 450 de mile de-a lungul Râului Colorado și se adâncește până la o adâncime de aproximativ 1500 de picioare. Acest loc oferă în mod special oportunități excelente de fotografiere și recreere.

De asemenea, oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de frumusețea spectaculoasă a Marelui Canion, de vizitarea unor obiective turistice locale și de a face excursii în locuri cu adevărat speciale.

Cascada Iguazu

Incredibilele și maiestuoasele Cascade Iguazu, mai multe cascade alcătuiesc acest sit al patrimoniului mondial UNESCO, văzute din partea argentiniană și încadrate de copaci pe un cer albastru strălucitor.

Cascada Iguazu, situată de-a lungul frontierei dintre Argentina și Brazilia, este una dintre cele mai spectaculoase minunile naturale ale lumii. Fiind una dintre cele mai mari căderi de apă de pe

Pământ, această cascadă dezvăluie o priveliște cu adevărat demnă de admirație. Pe o lungime de aproximativ 2,7 km și o lățime de aproximativ 150 m, această impresionanta cascadă se revarsă peste o serie de trepte formate de calcar.

Imaginile vii ale căderii de apă, precum și vuietul pe care îl generează aduc către Iguazu un sentiment de bucurie și uimire.

Unii vizitatori sunt atât de impresionați încât își petrec toată ziua admirând această minune a naturii și înregistrând momente de neuitat.

Ghetarul Fox

Ghețarul Fox în 2010 Noua Zeelandă

Ghetarul Fox este una dintre cele șapte minuni ale naturii. Situat în Alaska, pe versantul estic al munților Chugach, ghetarul atrage atenția și admirația vizitatorilor prin frumusețea râurilor glaciare și ape curgătoare, precum și prin masivele sale de gheață care se desfășoară în văile înconjurătoare ale munților Chugach.

Ghetarul Fox are mai multe părți, cea mai mare fiind Ghetarul Fox I, care are o înălțime de peste 1.000 de metri și o lungime de aproximativ 7 km.

Alte patru ghetari (Ghetarul Fox II, Ghetarul Fox III, Ghetarul Fox IV și Ghetarul Fox V) se găsesc în gura văilor înalte cea mai mare fiind Ghetarul Fox III.

Aceste ghetari se află într-o stare constantă de schimbare în raport cu mai multe condiții meteorologice și geografice.

Faleza Sfântului Petru

Biserica Sfântul Petru din orașul vechi din Peniche, Portugalia

Faleza Sfântului Petru este una dintre cele mai unice si spectaculoase minuni ale naturii din lume. Situat pe coastele Marii Negre, acest loc minunat este de neuitat.

Faleza are o lungime de peste 7 km si include piscuri abrupte si valuri foarte periculoase, dar totodata poate fi foarte pitoreasca.

Punctele de interes cheie includ apartamentele luxoase si restaurantele in care va puteti bucura de o masa delicioasa.

Faleza Sfântului Petru este cea mai spectaculoasa minune naturale din Romania si va rugam sa o vizitati in orice anotimp!

Pădurea Amazon

Pădurea Amazon, deseori numită ‘Pământul Pulmonar’, este o minune naturală a lumii ce împiedică emisiile de carbon să ajungă în păturile de aer de deasupra planetei, reducând astfel încălzirea globală.

Aceasta jungla verde poate fi găsit în cele opt țări din America de Sud: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Guyana, Suriname, Ecuador și Bolivia, și acoperă o suprafață de peste 5,5 milioane de kilometri pătrați. Acesta este cel mai mare și cel mai dens pădure tropicală din lume și acoperă jumătate din suprafața Amazonului.

Pădurea Amazon a fost întotdeauna un mediu de viață pentru milioane de specii de animale și plante, precum și pentru cei 38 de milioane de oameni care trăiesc pe teritoriul său.

Chiar dacă această regiune este una dintre cele mai prețioase și importante teritorii din lume, Pădurea Amazon este amenințată de degradarea în urma dezvoltării necontrolate și de schimbările climatice.

Delta Nilului

Vaci pe malul râului Nil în Egipt. Viața pe râul Nil

Delta Nilului este unul dintre cele mai frumoase și mai importante ecosisteme din lume. Situată în Africa de Nord, Delta Nilului include mai mult de 200 de insule, canale, lacuri și mlaștini, toate acestea fiind înmănuncheate de lumea animală și vegetală impresionantă.

Mai mult, Delta Nilului găzduiește pești rari, păsări exotice, hipopotami și alte animale care creează o experiență de neuitat pentru oricine vizitează.

Din acest motiv, Delta Nilului este considerată una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii.

Insulele Galápagos

Vedere a două plaje de pe insula Bartolome din Insulele Galapagos din Ecuador

Insulele Galapagos sunt parte a Republicii Ecuador și sunt recunoscute ca una dintre cele mai spectaculoase minuni ale naturii. Acest arhipelag unic este situat ecuatorul și constă dintr-un grup de 13 insule de basalt și 6 insule mici.

Fauna și vegetația acestor insule atrag milioane de vizitatori din întreaga lume. Insulele Galapagos sunt o zonă protejată de UNESCO și sunt cunoscute pentru speciile unice de flora și fauna, cum ar fi iguanele marine, tortoisele Galapagos și pasărea Piquero.

Acest ecosistem unic oferă o varietate de experiențe interesante pentru vizitatori, de la scufundări la snorkeling și unelte de studiu pentru cercetători.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns