Minune a naturii: Marele Canion

Marea Cascadă este una dintre cele mai misterioase și spectaculoase priveliști pe care le puteți vedea pe Terra.

Acest minunat canion se întinde de-a lungul frontierei dintre Arizona și Colorado, îmbinând o adevărată arhitectură naturală în formatul său unic.

De-a lungul cursurilor sale anevoioase, Marea Cascadă gazduiește o mulțime de plante și animale unice, în timp ce oferă călătorilor oportunități nenumărate de a se bucura de natura și de oaspeții ei.

În acest articol, veți afla despre istoria și originea acestei minunate frumuseți a naturii, atracțiile turistice din jurul ei și activitățile disponibile în această zonă.

Istorie

Marele Canion are o istorie profundă, de mii de ani. Primele așezări datează din epoca colonială spaniolă, în secolul al XVI-lea și au fost populată de triburile Hopi și Havasupai.

În anul 1858, John Wesley Powell a vizitat Canionul Mare și a fost primul explorator de-al Său care l-a documentat.

Apoi, în anul 1919, Marele Canion a devenit prima rezervație națională din Statele Unite și a fost înscris în Patrimoniul Mondial al UNESCO, într-un eveniment marcat în Statele Unite la 23 mai 1979.

De atunci, Marele Canion a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Originea

Marginea de sud a Marelui Canion într-o seară de început de august, chiar înainte de apusul soarelui

Marele Canion este una dintre cele mai uimitoare minuni ale naturii. Acesta se află în sud-vestul Statelor Unite ale Americii, în Colorado Plateau, și se întinde de-a lungul Colorado River-ului într-o adâncime de aproximativ 800 de metri.

Acest spectacol natural a existat de mai mult de 6 milioane de ani, iar explicația acestei formațiuni spectaculoase încă mai face subiectul discuțiilor. Se presupune că Canionul a fost creat de acțiunea apei și a vântului în calcarul sedimentar, o formațiune de roci care poate fi găsită în multe locuri din America de Nord.

Apa a mâncat în goluri în nivelul solului, a creeat canale care s-au adâncit și s-au transformat în Canionul Mare în timpul ultimelor milioane de ani.

Așadar, acest loc minunat s-a format din diferite procese geologice pe parcursul mileniilor.

Dezvoltarea

Peisaje pitorești din Marele Canion, Arizona, SUA. Frumos fundal natural. Vedere de la răsăritul soarelui.

Marele Canion a crescut de la una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii în ultimele decenii. Guvernul SUA a decis să protejeze acest trăsnet de frumuseţe prin introducerea unor zone protejate, care să limiteze dezvoltarea în regiune.

Acest lucru a permis sălbaticii să trăiască liberi în minunata regiune. Oamenii de ştiinţă s-au alăturat guvernului în acest proces, făcând cercetări pentru a înţelege mai bine istoria şi geografia Marelui Canion.

De asemenea, au fost introdusi noi specii pentru a restabili echilibrul ecologic. Autorităţile au, de asemenea, abordat măsuri stricte de conservare a apei, a solului şi a speciilor de plante şi animale din zonă.

Aceste eforturi au adus recunoaştere la nivel mondial pentru Marele Canion, ceea ce a generat mai mult interes turistic.

Astfel, Marele Canion a devenit un obiectiv turistic important, atât pentru vizitatorii din SUA, cât şi pentru cei din întreaga lume.

Attractii turistice

Marele Canion oferă vizitatorilor o mulțime de locuri interesante și vizitabile. În plus față de frumusețea ingrădită a canionului sunt și situri arheologice, trasee montane, cascade și lacuri de înot. Aceste locuri oferă o întreagă experiență de explorare și de patrimoniu.

De asemenea, vizitatorii au acces la activități precum drumeții, caiac, plimbări cu bicicleta și chiar și escaladă. Dacă vă plimbați pe trasee montane, aveți posibilitatea de a observa flora și fauna din această zonă unică.

Pentru cei mai îndrăzneți, se organizează și un tur de rafting pe râul Colorado. Acestea sunt doar câteva dintre principalele atracții turistice oferite de Marele Canion.

Locatie

Marele Canion se află în sud-vestul Statelor Unite și se întinde aproximativ pe o distanță de 446 km.

Când vizitați acest minunat loc al naturii, veți descoperi că este vastă și oferă oportunități de explorare.

Acest loc oferă o combinație suprinzătoare de culori și relieful de piatră caracterizează întregul peisaj al regiunii.

Acesta este unul dintre cele mai faimoase parcuri naționale din SUA și vizitarea lui merită toată atenția.

https://goo.gl/maps/SbTZjgPVxJkmDi1L9

Activitati

Marele Canion oferă o mulțime de activități pentru cei călători. De la drumeții de-a lungul spectaculosului peisaj, la plimbări cu barca pe lacuri, până la călătorii cu bicicleta, există opțiuni diverse pentru această minune a naturii.

Drumețiile pe curțile de râu oferă o perspectivă unică asupra formațiunilor geologice și faunei sălbatice. Peisajul pitoresc oferă și oportunități pentru fotografii.

Găsiți puncte de belvedere privind canionul și zooviata, oferindu-vă niște cadre spectaculoase. Există și opțiuni de călătorie în interiorul Canionului. Călăuzi specializați vă însoțesc pentru o călătorie de neuitat.

Animale și plante

Marele Canion este o minune a naturii, acasă pentru un număr variat de animale și plante. Fauna locală este formată din peste 300 de specii de animale, cum ar fi ciuta, elanul canadian, puma, ursul grizzly, cerbul alb și vulpea.

Cu toate acestea, cea mai puțină întâlnită specie sunt salamandrele. Printre speciile de plante se numără mai multe specii de pin, copaci de frasin, ierburi înalte și alte plante endemice. Acestea oferă un habitat ideal pentru numeroase specii de animale sălbatice, inclusiv broaștele țestoase și vulturii corbiei.

De asemenea, în zona Canionului sunt parcurile și rezervațiile care protejează mediu și permit turiștilor să exploreze lumea fascinantă a acestei minuni naturale.

Fauna

Marele Canion este o frumoasă oază de linişte pentru toţi cei care-l vizitează, oferindu-le ocazia de a petrece timp în frumuseţea naturii. Fauna din cadrul acestei minuni a naturii sunt variate si numeroase, de la pasari de apă până la animale de pe uscat.

Reprezentanții faunei sunt ursul gri, bizonul american, vulpea, cocoșul de munte si multe alte specii. După cum se poate vedea, chiar și acest loc minunat oferă adăpost pentru o mare varietate de animale.

Flora

Marele Canion este o minunată oază de biodiversitate, oferind o varietate de plante și flori unice. Flora Canionului este predominant compostă din specii de pini, căciune, stejari și alte arbori maturi, precum și câteva cactuși și alte plante suculente.

Datorită altitudinii și temperaturii, zonele inferioare ale Canionului sunt acoperite de iarbă și de tufișuri înalte. Unii cercetători au descoperit specii endemice care sunt unice pentru zona

Canionului, printre care amintim speciile de hamei și armurariu. Există multe alte specii de plante din zona Canionului, toate oferind o frumoasă vedere și un unicitate deosebită.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns