De ce este foarte scump sa detii o barca

Oricine s-a gândit vreodată să cumpere o barcă a simțit răsuflarea bruscă care vine atunci când vede eticheta de preț pentru prima dată. Nu se poate scăpa de faptul că bărcile sunt costisitoare la cumpărare și întreținere.

Este însă prețul justificat? Ce primești pentru banii tăi, mai exact? Bărcile sunt în general fabricate manual, ceea ce duce la cheltuieli de manoperă semnificativ mai mari pentru fiecare articol. Multe tehnologii de economisire a forței de muncă pur și simplu nu sunt rentabile cu volume de producție atât de modeste.

Cumpărătorii sunt un alt factor major în creșterea prețurilor bărcilor. Oricât de dificil ar părea, cei mai mulți dintre noi nu au nevoie de proprietatea unei bărci.

Cu toate acestea, costul deținerii unei ambarcațiuni este influențat de o varietate de factori. Analizăm costul de achiziționare a unei bărci și răspundem la vechea întrebare: „De ce sunt bărcile atât de scumpe?

Costurile de producție ale barcii

Costul construcției efective a unei ambarcațiuni este, în cele din urmă, ceea ce determină prețurile lor exorbitante. Spre deosebire de vehicule, care sunt aproape în întregime automatizate în prezent, bărcile trebuie să fie realizate aproape în întregime manual.

Sunt necesare șantiere navale mari, deoarece doar câteva bărci pot fi fabricate în câteva luni. Din cauza dimensiunii și complexității lor, forța de muncă calificată este scumpă și rară.

Fie că este vorba de punți din tec sau de carene de fibră de sticlă de ultimă generație, materialele menite să reziste rigorilor vieții pe mare sunt costisitoare în sine.

Accesorii și dotări suplimentare pentru barca

Există ambarcațiuni high-end și low-end, așa cum există în multe afaceri, iar prețul va reflecta calitatea, stilul și dimensiunea.

Chiar și valoarea de revânzare a ambarcațiunilor noi este luată în considerare în prețul de cumpărare – ambarcațiunile de la producători de renume, cu o reputație de calitate și siguranță, vor fi mai scumpe.

Un iaht mai mare va costa în mod evident mai mult decât o barcă de pescuit minusculă, dar bărcile de același tip pot varia dramatic în preț în funcție de finisajele alese, dacă sunt modele în ediție limitată, dacă au finisaje de lux, caracteristici îmbunătățite, cum ar fi scaune suplimentare, sau dacă au interioare personalizate.

Un stil de viață de lux

Până acum, am analizat cifrele care sunt concrete și care pot fi luate în considerare în costul total al construcției unei ambarcațiuni. Apoi, există efectul de lux, care este dificil de cuantificat, dar care are un impact semnificativ asupra costului într-o varietate de moduri.

Ambarcațiunile care nu funcționează sunt în mod clar un lux, ceva de care ne bucurăm, pe care îl folosim pentru a ne crea amintiri cu familiile noastre, pentru a ne relaxa și pentru a călători în lume.

Suplimente și adaosuri

Ambarcațiunile, ca și automobilele noi, pot veni standard (construite din fabrică) sau cu o varietate de accesorii opționale pentru a îmbunătăți experiența de navigare.

Dorința dvs. pentru aceste suplimente, precum și capacitatea dvs. de a vi le permite, vor fi determinate de bugetul dvs. și de suma de bani pe care sunteți gata să o investiți.

În afară de aceasta, după achiziționarea unei ambarcațiuni, veți avea nevoie de un software de gestionare a navelor pentru a vă monitoriza activitatea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns