Sfaturi despre cum să economisiți bani pe bilete de avion

V-ați săturat să cheltuiți prea mult pe biletele de avion? Dacă ești în căutarea unor modalități de a economisi la următorul tău zbor, ai ajuns la locul potrivit. În această postare pe blog, vă vom împărtăși sfaturi despre cum să obțineți cele mai bune oferte la biletele de avion.

De la rezervarea zborurilor în avans până la a fi flexibil cu datele de călătorie și destinația, există o mulțime de modalități de a economisi bani pe biletele de avion. Așadar, fie că sunteți un călător atent la buget sau doar doriți să economisiți câțiva dolari, nu uitați să consultați sfaturile noastre de mai jos.

Introducere

Călătoriile pot fi costisitoare, dar nu trebuie să spargă banca. Există câteva modalități prin care puteți economisi bani la următoarea dvs. călătorie, fiind strategic în ceea ce privește rezervarea biletelor de avion.

De ce sunt biletele de avion atât de scumpe?

În competiție, companiile aeriene vor să facă ca prețurile biletelor lor să pară mici. Așa că adaugă o mulțime de taxe suplimentare la prețul de bază. Iată câteva lucruri specifice care fac ca biletul de avion să fie mai scump:

 1. Înregistrarea unui bagaj: Taxa pentru înregistrarea bagajului variază între 25 și 35 de dolari de persoană, pe zbor. Dacă aveți un zbor de legătură, probabil că va trebui să plătiți taxa pentru fiecare etapă a călătoriei. Și dacă aveți mai multe persoane în grupul dumneavoastră, aceste taxe se pot aduna cu adevărat.
 2. Tipărirea cărții de îmbarcare: Multe companii aeriene percep acum o taxă dacă doriți să vă imprimați cartea de îmbarcare la aeroport în loc să o imprimați acasă sau să folosiți aplicația mobilă a companiei aeriene. Taxa este, de obicei, de 5 dolari de persoană, pe zbor.
 3. Alegerea locului: Dacă doriți să vă alegeți locul în avans (în loc să lăsați compania aeriană să vă repartizeze un loc), de obicei se percepe o taxă pentru acest lucru, care variază între 5 și 20 de dolari de persoană, pe zbor.
 4. Trecerea la clasa premium economy sau business class: Aici este locul unde companiile aeriene fac cu adevărat bani. Taxele pentru trecerea la clasa superioară pot varia de la 50 la sute de dolari, în funcție de durata și destinația zborului și dacă este internațional sau intern.
 5. Mâncarea și băuturile: Cu excepția cazului în care zburați la clasa întâi sau la o companie aeriană premium precum Southwest, probabil că va trebui să plătiți pentru mâncare și băuturi în avion. Prețurile sunt de obicei ridicate – gândiți-vă la 9 dolari pentru o bere sau 12 dolari pentru un sandviș – așa că cel mai bine este să mâncați înainte de zbor și să aduceți gustări la bord.
 6. Wi-Fi: Cele mai multe companii aeriene oferă acum Wi-Fi la bord, dar îl taxează – de obicei în jur de 10 dolari pe zi sau 30 de dolari pe lună (dacă zburați frecvent).
 7. Anularea sau schimbarea zborului: Dacă trebuie să vă anulați sau să vă schimbați zborul, de obicei există o taxă implicată care variază între 50 și 200 de dolari, în funcție de compania aeriană și de tipul de tarif (rambursabil sau nerambursabil).

Cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete de avion?

Cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete de avion interne este, de obicei, între patru și șase săptămâni înainte de călătorie. Cumpărătorii care caută tarife internaționale ar trebui să cumpere bilete chiar mai devreme, cu aproximativ trei luni înainte.

Iar dacă aveți o oarecare flexibilitate în programul de călătorie, puteți găsi adesea tarife mai ieftine dacă zburați în anumite zile ale săptămânii sau la anumite ore ale zilei.

De obicei, companiile aeriene pun la dispoziție cele mai ieftine locuri cu aproximativ șase săptămâni înainte de zbor, așa că, dacă știți când doriți să călătoriți, merită să verificați tarifele în mod regulat începând cu acel moment. (Puteți configura alerte tarifare pe multe site-uri și aplicații de călătorie.)

Dar nu vă așteptați la prețuri foarte mici tot timpul: Dacă trebuie să zburați în perioadele de vârf, cum ar fi vara sau Crăciunul, sau spre destinații populare precum Europa sau Hawaii, așteptați-vă să plătiți un preț mai mare pentru biletul dumneavoastră.

Dacă puteți fi flexibil în ceea ce privește datele de călătorie, este posibil să puteți găsi o ofertă mai bună. De exemplu, zborurile la mijlocul săptămânii (de marți până joi) sunt de obicei mai ieftine decât cele de vineri și duminică. Iar zborurile de dimineață sunt adesea mai ieftine decât cele de după-amiază sau de seară.

Desigur, există și excepții de la aceste reguli (cum ar fi zborul în vinerea dinaintea unei sărbători), dar, în general, aceste sfaturi vă pot ajuta să economisiți bani la biletele de avion.

Cum să găsiți bilete de avion ieftine?

zborul poate fi scump, dar există modalități de a găsi bilete de avion ieftine dacă știți unde să căutați. Iată câteva sfaturi despre cum să economisiți bani la următorul zbor:

 • Căutați bilete de avion în incognito sau în modul de navigare privată pentru a evita ca activitatea dvs. de căutare să fie urmărită de companiile aeriene.
 • Flexibilitatea este esențială atunci când vine vorba de găsirea de zboruri ieftine. Fiți deschis la zboruri în diferite aeroporturi și luați în considerare date alternative atunci când căutați zboruri.
 • Setați alerte tarifare cu companiile aeriene preferate, astfel încât să fiți notificat atunci când prețurile biletelor scad.
 • Rezervă-ți zborul devreme sau la sfârșitul zilei, deoarece acestea tind să fie cele mai ieftine momente pentru a zbura.
 • Cercetați companiile aeriene care oferă promoții de reduceri sau care au un program de fidelizare de care puteți profita.
 • Comparați prețurile pe diferite site-uri de călătorie înainte de a face rezervarea pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă.

Urmând aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să găsiți bilete de avion ieftine pentru următoarea dumneavoastră călătorie.

Sfaturi pentru a economisi bani pe bilete de avion

 1. Comparați prețurile biletelor pe mai multe site-uri web.
 2. Înscrieți-vă la buletinul informativ de e-mail al unei companii aeriene.
 3. Verificați site-urile de socializare pentru vânzări și promoții speciale.
 4. Folosiți un card de credit care oferă puncte de recompensă sau bonusuri de mile.
 5. Încercați să fiți flexibil cu datele și orele de călătorie.
 6. Zburați în timpul orelor sau zilelor de vârf ale săptămânii.
 7. Rezervați-vă zborul cu mult timp înainte de data călătoriei.

Concluzie Finala

Iată câteva concluzii finale despre cum să economisiți bani pe biletele de avion:

 • Shopping around și comparați prețurile între mai multe companii aeriene.
 • Căutați coduri de reducere și oferte speciale.
 • Fiți flexibil cu datele și orele de călătorie.
 • Optați pentru o escală mai lungă în loc de una mai scurtă.
 • Zburați în afara orelor de vârf.
 • Înscrieți-vă în programul de fidelizare al unei companii aeriene.
 • Rezervați-vă zborul cu mult timp înainte.

Lecturi suplimentare

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre cum să economisiți bani pe biletele de avion, consultați aceste articole:

https://www.smartertravel.com/2017/04/25/9-ways-never-pay-full-price-flights/
https://www.thepennyhoarder.com/travel/10-tips-for-scoring-cheap-flights/
https://www.nomadicmatt.com/travel-blogs/how-to-get-cheap-flights/

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns