Viața este foarte scurtă, așa că trăiți-o la maxim. Acestea fiind spuse, ați făcut vreodată o listă cu locurile pe care credeți că trebuie să le vizitați o dată în viață? Dacă nu, atunci ar trebui să o faci acum, pentru că călătoriile te fac să realizezi că, indiferent cât de multe știi, întotdeauna mai sunt multe de învățat. Sau poate că sunt doar atât de multe locuri frumoase care așteaptă să fie explorate.

Mulți oameni cred că dacă călătorești, înseamnă că vrei să evadezi din viața ta. Dar, din punctul meu de vedere, definiția celor mai mulți oameni este aceea de vacanță, nu de călătorie. Pentru că vacanțele sunt pentru a evada din lume, dar a călători înseamnă a îmbrățișa aventurile vieții care ne așteaptă. Călătoriile sunt o modalitate ca viața să nu ne scape.

Vedeți câteva dintre locurile pe care trebuie să le vizitați o dată în viață.

Santorini, Grecia

Insula vulcanică Santorini, renumită pentru peisajele sale magnifice, apusurile de soare spectaculoase și plajele cu pietricele colorate, te va ridica din picioare. Situată pe o stâncă, Santorini are mai multe sate cu arhitectură tradițională, ruine antice și vinării autentice.

Fira este capitala, care oferă străzi albe pietruite, magazine, taverne, hoteluri și cafenele. Cel mai frumos apus de soare de pe insulă poate fi văzut din orășelul Oia, situat pe malul golfului Ammondi, care are ziduri albe și cupole albastre maiestuoase.

Puteți lua oricând un avion, dar puteți lua și un feribot.

Insulele Phi Phi, Thailanda

În ultimii ani, industria turismului pe insula Phi Phi din Thailanda s-a dezvoltat rapid. Așa că acum vă puteți bucura de plaje frumoase, ape limpezi și frumusețe naturală. Aceste șase insule sunt una dintre cele mai vechi comunități din Thailanda, iar istoria lor poate fi urmărită până în preistorie.

Dacă vă plac scufundările, vă aflați în locul perfect, deoarece viața subacvatică este atât de interesantă și diversă. Vacanțierii au văzut diverse animale, cum ar fi rechini leoparzi și delfini, în timpul expedițiilor subacvatice. Cea mai populară perioadă de călătorie este din noiembrie până în mai, când plouă foarte puțin.

Machu Picchu, Peru

Sunteți interesați de drumeții? Priveliști frumoase de pe vârfurile munților? Atunci călătoriți acum la Machu Picchu este situat la mare înălțime în mijlocul Anzilor peruani, un vechi oraș Inca. Machu Picchu este format dintr-un complex de 216 clădiri imbricate, peste 3000 de scări abrupte, scări de piatră și poteci. De asemenea, din 1983, este inclus în patrimoniul mondial al UNESCO și din 2007 este una dintre cele șapte minuni ale lumii. Este unul dintre cele mai impresionante situri din lume, iar mulți călători consideră că Machu Picchu este aglomerat în timpul sezonului de vârf. Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a cista este între aprilie și octombrie.

Una dintre cele mai populare activități de aici este drumeția pe Inca Trail, dar trebuie să rezervați o atracție cu câteva luni în avans țineți cont de acest lucru. Salkantay Trek și Inca Jungle Trek sunt, de asemenea, populare printre turiști. Inclusiv ciclism, drumeții, rafting și tiroliană.

Marele Canion, Statele Unite ale Americii

Situat în Arizona, Marele Canion are o lungime de aproape 277 de mile și a fost modelat de râul Colorado timp de mii de ani. Este una dintre cele mai spectaculoase minuni geologice din lume. Benzile stratificate de rocă colorată dezvăluie milioane de ani de istorie geologică. Nu vă grăbiți și observați canioanele vaste și formațiunile stâncoase ale canionului din mai multe puncte de observație. Bucurați-vă de o drumeție dificilă de-a lungul Rim sau Bright Angel Trail.

Mai multe agenții de turism oferă, de asemenea, excursii interesante de rafting în canion de-a lungul râului Colorado. Cel mai bun moment pentru a vizita este în perioada martie-mai și septembrie-noiembrie, deoarece temperatura este mai scăzută și există mai puțină aglomerație. Trebuie doar să țineți cont de temperaturile diferite, la South Rim, temperaturile de vară sunt cuprinse între 10 și 27 ° C; iarna între -18 și 0 ° C. Temperaturile la North Rim, mai înalt, sunt de obicei cu 5,5 ° C sub aceste valori.

Positano, Italia

Vreți să călătoriți în luna de miere? Sau poate o escapadă romantică? Atunci nu vedeți mai departe de unul dintre cele mai romantice locuri de pe Coasta Amalfi din sudul Italiei este orașul Positano. Vizitatorii pot vedea clădiri medievale fermecătoare și case colorate în culori pastelate, în timp ce se bucură de unele dintre cele mai bune mâncăruri italiene.

Uitați de mașini și de transportul public, mersul pe jos este cea mai bună modalitate de a vă deplasa, deși trebuie să fiți pregătiți să urcați multe scări. Dar, totuși, ar merita, pentru a vă conecta la cultura bogată a orașului. Sezonul de vârf este din aprilie până în octombrie, deși orașul are o climă blândă pe tot parcursul anului. Aici există multe buticuri de modă de înaltă clasă, nu uitați să încercați băutura de specialitate a orașului, limoncello. Există multe stațiuni de închiriat, sau ați putea oricând să faceți un Airbnb.

Aurora Australis, Antarctica,

La Polul Nord se află Aurora Boreală, iar la Polul Sud Aurora Australis. Cel mai uimitor loc pentru a vedea aurora boreală sau „Aurora australă” este continentul sălbatic și fără scrupule al Antarcticii. Aurora este numele dat luminii emise atunci când atmosfera superioară este lovită de particule încărcate energetic, principalii electroni din vântul solar, care se deplasează de-a lungul liniilor câmpului magnetic al Pământului.

Este vizibilă doar la latitudini sudice și nu a fost observată niciodată deasupra liniei de 30 de grade. Acest fenomen se manifestă de obicei sub forma unei perdele luminoase verzi sau roșii strălucitoare pe cerul nopții. Deși nu există un ciclu auroral specific, acesta este legat de vântul solar. Activitățile și apar cel mai adesea în ciclul petelor solare. Aurora este visul și experiența cu adevărat unică a fiecărei persoane.

Dolomites, Italia

Dolomites sunt un lanț muntos din nord-estul Italiei și una dintre cele mai bune zone de drumeții din lume, dar nu uitați că, printre cele 18 vârfuri ale lanțului muntos, zona este predispusă la alunecări de teren, avalanșe și inundații. Această vacanță ar fi debordantă de frumusețe și diversitate naturală.

Dolomites, din Alpii italieni, sunt foarte populari printre schiori și alpiniști. Încă din secolul al XIX-lea, escalada liberă (escaladarea fără echipament de protecție) a fost o tradiție aici, la fel ca și parașutismul, parapanta și deltaplanul. Locul are câteva bucătării excelente, un amestec colorat de preparate cu picioarele pe pământ și specialități italiene,

Insulele Galapagos

Unele dintre cele mai rare și mai interesante plante și animale din lume își fac casă în Insulele Galapagos. Insulele Galapagos sunt compuse din 19 insule, aparținând Ecuadorului, la 1.000 de kilometri de coasta Americii de Sud și situate în Oceanul Pacific.

Sezonul pentru naturaliști și istorici este din decembrie până în mai, dar animalele sălbatice sunt active și în iulie și august. Aceste insule sunt cel mai bine vizitate cu barca, iar excursiile cu barca, bineînțeles, trebuie rezervate din timp. Verificați programul de reproducere a broaștelor țestoase gigantice de la Charles Darwin Research Center, faceți snorkeling pentru a observa viața marină și urcați pe Muntele Bartholomew pentru a vedea totul. Aceasta ar fi o experiență revigorantă, una care va fi imprimată în amintiri pentru mult timp.

Parcul Național Yosemite, Statele Unite ale Americii

Parcul Național Yosemite este situat în Munții Sierra Nevada, în estul Californiei centrale. Nu este doar o vale minunată, ci este renumit și pentru cascadele sale, bolovanii de granit, arborii uriași de sequoia și fauna sălbatică abundentă. A fost protejat în 1864, de către Parcul Național Yosemite

Aproximativ 4 milioane de oameni vizitează anual parcul pentru a explora cei 800 de kilometri de trasee de drumeție, 350 de kilometri de drumuri și 1.600 de kilometri de pârâuri din Yosemite. Vizitatorii se pot întâlni cu urși negri, căprioare, oi bighorn, lilieci și multe alte creaturi în timpul șederii lor. Vremea în parc se schimbă rapid, iar cantitatea de strat de zăpadă joacă un rol important. Plimbați-vă și explorați faimoasele obiective turistice ale parcului: El Capitan, Half Dome, Tunnel View și Cascada Yosemite.

Pregătiți-vă pentru o excursie de o zi lungă cu familia sau prietenii, dar această experiență trebuie trăită o singură dată.

Piramidele din Giza, Egipt

În afara orașului egiptean Cairo se află legendarele Piramide din Giza și Marele Sfinx. Acestea au fost construite ca ultimul loc de odihnă al faraonilor și sunt singurele rămășițe ale celor Șapte Minuni ale Lumii Primitive. Au fost construite pentru a rezista pentru eternitate și aproape că au reușit acest lucru. Piramidele au fost construite aproximativ în urmă cu aproximativ 4.500 de ani.

Retrăiți istoria și credințele faraonilor egipteni, faceți un tur ghidat sau închiriați o mașină. Oamenii vă sfătuiesc să luați un ghid, deoarece multe monumente și morminte sunt abia marcate. Printre atracțiile populare se numără Marea Piramidă a lui Khufu, formată din peste 2 milioane de blocuri, și piramidele lui Snefru, Khfre și Menkaure.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns