Top 10 motive pentru a calatori in insulele grecesti

Dacă cineva vă spune „insule grecești”, ce vă vine în minte? Fără îndoială, imagini cu insule mici, presărate cu sate tipice, cu case albe și obloane albastre, plaje paradisiace cu ape cristaline… Dar este vorba doar de Ciclade? Nu este atât de sigur! Descoperă acum cele 10 motive pentru a călători în Ciclade pentru a te convinge!

Pentru a vă bucura de peisajul minunat al Cicladelor


Ok, prima imagine care îți vine în minte este cât se poate de adevărată! Insulele Ciclade oferă o varietate de peisaje impresionante. Vei fi cu siguranță sedus de un sat pitoresc cu case albe, agățate de stânci, și de biserici cu domuri albastre, cu drumuri pietruite care șerpuiesc între ele. Acest arhipelag de insule vulcanice oferă, de asemenea, peisaje sălbatice care îți taie respirația: stânci abrupte care coboară direct în apele albastre și limpezi, plaje care variază de la nisip fin la pietricele gri…

Pentru a experimenta mâncarea tradițională grecească

Nu se poate menționa un sejur în Grecia fără să te gândești la o varietate de mâncăruri uimitoare. Dintre lista de specialități grecești care pot fi degustate, cele mai cunoscute sunt salata grecească (horiatiki salata), moussaka sau pastitsio, dar și gustările preferate ale grecilor, cum ar fi: Koulouri, tyropitta (prăjitură cu brânză), bougatsa (prăjitură umplută cu cremă) sau spanakopitta (prăjitură cu spanac).

Pentru a vizita locul de naștere al mitologiei grecești

Într-adevăr, potrivit legendei, pe insula sacră Delos, la est de Mykonos, Leto i-a născut pe Apollo și Artemis. Raportat pe lista patrimoniului mondial UNESCO, situl arheologic din Delos include, printre alte ruine, și sanctuarul lui Apollo.

Pentru a vă amesteca în mulțime în Mykonos sau Santorini…

Mykonos și Santorini sunt cele mai faimoase insule din Ciclade, deci și cele mai aglomerate. Dacă vă place să fiți în mulțime și să mergeți în baruri de lux, acesta este locul potrivit.

…Sau pentru a vă îndepărta de mulțime
Arhipelagul Cicladelor este alcătuit din multe insule și insulițe, la care nu se ajunge la toate cu feribotul sau cu o navă de croazieră. Un bun exemplu este insula Kimolos, unde veți găsi întotdeauna un golfuleț uitat de lume pentru a vă relaxa în liniște. Este, de asemenea, un paradis pentru drumeți, deoarece oferă numeroase poteci și trasee.

Pentru a vă bucura de dulceața stilului de viață mediteranean

Fără îndoială, stilul de viață din Ciclade chiar îndeamnă la leneveală! Localnicii iau cina după ora 21:00, serile se prelungesc până târziu în noapte, iar tragerea unui pui de somn în căldura după-amiezii este o practică obișnuită. Acesta este locul perfect pentru a încetini și a vă deconecta de la o viață prea stresantă! Ce se află pe ordinea de zi? Îmbunătățirea bronzului, stropirea în apa cristalină, savurarea mâncărurilor și băuturilor locale seara.

Pentru a explora fundul mării care îți taie respirația

Fie că sunteți experimentați sau pur și simplu doriți să descoperiți scufundările cu ajutorul experților, veți fi uimiți de fundul mărilor din Marea Egee! Corali și pești în culorile curcubeului, apă cristalină… Asigurați-vă că toate aceste locuri de scufundări nu vă vor lăsa fără suflare! Cele mai mari locuri de scufundări se află în jurul insulelor Mykonos, Santorini și Paros.

Pentru a vă bucura de navigarea pe un catamaran privat

Marea Egee este locul ideal pentru o vacanță de navigație personalizată. Există într-adevăr o gamă largă de opțiuni pentru a vă bucura pe deplin de o vacanță care să corespundă dorințelor dumneavoastră, iar închirierea unui catamaran cu comandant poate satisface toate nevoile dumneavoastră. Într-adevăr, acest tip de vacanță oferă atât liniștea de a fi pe o barcă privată, cât și accesul la cele mai izolate și protejate locuri. Se potrivește perfect pentru o excursie în familie, dar și pentru o lună de miere.

Pentru a profita la maximum de sentimente înalte

Călătoria în Ciclade poate fi, de asemenea, o aventură. Pe lângă plaje, leneveală, drumeții și navigație, puteți experimenta și alte activități palpitante! Windsurfingul și kitesurfingul în Paros, precum și jet skiingul și flyboardingul în Santorini vă vor face să vă urcați adrenalina!

Pentru a vă bucura de amabilitatea poporului grec

Amabilitatea grecilor nu este supraevaluată. Veți fi întotdeauna primit cu căldură de către localnici, care vor fi încântați să vă arate țara lor. De fapt, este singura țară din Europa în care puteți fi invitat la o cafea sau la cină în casa unui străin.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns