Conditii Calatorie Grecia - Republica Elena

Călătoria în Grecia poate fi o experiență minunată din mai multe motive. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de condițiile de călătorie în Grecia, astfel încât să puteți profita la maximum de călătoria voastră.

Dacă doriți să intrați în Grecia, veți avea nevoie de un pașaport valabil și de o viză. Pentru a intra în Grecia, veți avea nevoie de un pașaport și de o viză.

Grecia este o țară europeană care se află în sudul Europei. Ea are granițe terestre comune cu Albania la vest, Macedonia și Bulgaria la nord și Turcia la est.

Țara are o suprafață totală de 120.890 de kilometri pătrați. Grecia se învecinează cu Marea Ionică la sud și sud-vest, cu Cipru la sud-est și are o coastă la Marea Egee. Capitala Greciei este Atena. 

Pentru a intra în Grecia din orice altă țară din Uniunea Europeană sau din afara UE, aveți nevoie de un pașaport valabil cel puțin șase luni după plecarea planificată din Grecia.

Dacă călătoriți în cadrul unui grup organizat sau dacă vizitați una dintre destinațiile turistice populare ale Greciei (cum ar fi Mykonos), atunci agentul de turism sau operatorul turistic ar trebui să fie în măsură să vă furnizeze toate documentele necesare, inclusiv un card de sosire/plecare și un bilet de continuare/întoarcere.

Dacă călătoriți independent, atunci va fi necesar să obțineți o viză înainte de intrarea în Grecia. Romanii pot sa calatoreasca in Grecia doar cu cartea de identitate.

Dacă călătoriți cu copii cu vârsta sub 16 ani, aceștia vor avea nevoie de pașaport, viză, dacă este necesar, și bilet de continuare/întoarcere. Dacă călătoriți cu copii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, aceștia vor avea nevoie de pașaport, viză, dacă este necesar, bilet de întoarcere și o scrisoare din partea părintelui sau a tutorelui care să ateste că va însoți copilul în călătorie. Dacă călătoriți fără copii, nu vi se va cere să prezentați niciun document.

Dacă intenționați să vizitați una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia, cum ar fi Mykonos sau Santorini, atunci este recomandabil să vă rezervați zborurile și cazarea cât mai devreme posibil pentru a evita cererea mare. În mod similar, dacă intenționați să călătoriți în zonele rurale din afara marilor orașe, atunci este recomandat să vă rezervați cazarea cu mult timp înainte, pentru a evita dezamăgirile.

Vremea pentru călătorii în grecia

Vremea în Grecia poate fi capricioasă și schimbătoare, cu temperaturi care variază de la blânde la calde și vânt. Cel mai bun moment pentru a vizita Grecia este în perioada mai-octombrie, când temperaturile sunt blânde și există puțină umiditate. Cu toate acestea, lunile decembrie-aprilie sunt, de asemenea, luni bune pentru a călători, deoarece, în general, nu este prea cald sau umed. 

Un alt aspect de luat în considerare pentru călătoria în Grecia este reprezentat de condițiile meteorologice pentru diferite părți ale țării. Coasta de vest a țării are o climă mai plăcută, cu temperaturi blânde pe tot parcursul anului, în timp ce zonele din interiorul țării pot fi mult mai calde și mai umede.

Condițiile rutiere 

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când călătoriți în Grecia. În primul rând, nu uitați că țara este muntoasă și că pot exista condiții meteorologice periculoase pentru șoferi, cum ar fi gheața neagră. În al doilea rând, fiți pregătiți pentru întârzieri pe șosele atât în timpul zilei, cât și noaptea, din cauza limitelor de viteză afișate și a accidentelor.

În cele din urmă, asigurați-vă că aveți la îndemână toate documentele în cazul în care aveți nevoie de ele în timpul călătoriei în Grecia – permisul de conducere, pașaportul, viza (dacă este cazul), documentul de înmatriculare pentru vehiculul voastru, dacă sunteți la volan, etc.

Transportul public 

Transportul public în Grecia este uimitor! Trenurile sunt întotdeauna la timp, autobuzele sunt întotdeauna curate, iar șoferii sunt politicoși. În general, este o modalitate excelentă de a vă deplasa.

Singurul dezavantaj este că nu există prea mult transport public în unele dintre orașele și satele mai mici. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în timpul călătoriei, încercați să faceți un tur cu autobuzul sau cu trenul. Nu veți fi dezamăgiți!

Mâncare și băutură 

Mâncarea și băutura în Grecia pot fi destul de scumpe, mai ales dacă doriți să vă răsfățați cu bucătăria locală. Cu toate acestea, există o serie de locuri unde puteți obține mese la prețuri accesibile. Cel mai comun tip de mâncare este taverna, care servește de obicei mâncare grecească precum gyros și kebab.

Acestea tind să fie ieftine și sățioase, deși este posibil ca unele să nu fie de cea mai bună calitate. O altă opțiune este pizza, care poate fi găsită în aproape fiecare magazin din colț sau restaurant fast-food.

Deși nu mai este la fel de popular ca pe vremuri, vinul grecesc încă mai are forță și poate costa puțin mai mult decât alte băuturi alcoolice. În ceea ce privește băutura, apa este, în general, sigură de băut fără nicio precauție, deși unele locuri servesc apă filtrată pentru o mică taxă suplimentară.

Sănătate și fitness 

Cât de sănătoasă este Grecia când vine vorba de fitness? Bărbatul grec mediu are un indice de masă corporală de doar 25, în timp ce femeia medie din Grecia are un IMC de 27. Acest lucru plasează Grecia sub percentila 20 atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

În plus, 38% dintre greci sunt considerați obezi, ceea ce reprezintă mai mult decât orice altă țară europeană. După cum v-ați aștepta, obezitatea crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip II și unele forme de cancer.

Din fericire, există o mulțime de modalități de a vă îmbunătăți sănătatea în Grecia fără a recurge la măsuri drastice. Puteți face drumeții în multe lanțuri muntoase uimitoare sau puteți înota în lacuri cristaline. De asemenea, puteți încerca rețete tradiționale grecești, cum ar fi frunzele de struguri umplute sau Moussaka.

Iar dacă sunteți în căutarea unui antrenament care nu necesită părăsirea țării, luați în considerare posibilitatea de a vă apuca de yoga sau Pilates la unul dintre numeroasele studiouri din Grecia.

Siguranță și securitatea in Grecia

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când călătoriți în Grecia. În primul rând, fiți conștienți de împrejurimi și luați măsuri de precauție rezonabile atunci când vă plimbați prin oraș noaptea târziu sau în perioadele turistice aglomerate.

În al doilea rând, rămâneți informat cu privire la situația actuală a securității în Grecia și asigurați-vă că aveți informații actualizate cu privire la cele mai recente sfaturi de siguranță.

În cele din urmă, nu ezitați să contactați poliția sau ambasada dacă nu vă simțiți în siguranță în timp ce călătoriți în Grecia.

Cultură și istorie 

Grecia este o țară cu o cultură și o istorie bogate. Oamenii sunt prietenoși și primitori, iar peisajele sunt uimitoare. Există multe ruine antice de explorat, precum și plaje frumoase și munți pe care puteți face drumeții. Mâncarea este delicioasă, chiar dacă nu vorbiți limba. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de călătorie cu adevărat unice, Grecia ar trebui să se afle în fruntea listei voastre!

Concluzie despre Grecia

Atunci când vă gândiți unde să călătoriți în continuare, Grecia ar trebui să se afle în fruntea listei. Există atât de multe motive pentru care Grecia este o destinație obligatorie pentru călătorii. În primul și în primul rând, țara este absolut uimitoare.

Munții, plajele și satele, toate au un farmec unic care nu poate fi găsit nicăieri altundeva în Europa. În al doilea rând, cultura greacă este una dintre cele mai interesante și unice din lume. Mâncarea este uimitoare și există, de asemenea, o mulțime de obiective turistice interesante de văzut.

Nu în ultimul rând, grecii sunt unii dintre cei mai prietenoși oameni pe care îi veți întâlni vreodată. Ei sunt întotdeauna bucuroși să vă ajute și să vă facă șederea cât mai plăcută.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de călătorie cu adevărat de neuitat, Grecia ar trebui să fie cu siguranță pe lista voastră!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns