Obiceiuri care te costă bani pentru a schimba anvelopele mereu

Parcarea pe suprafețe denivelate, parcarea prea mult timp într-un singur loc sau trântirea pe trotuar pot cauza deteriorarea anvelopelor. În prezent, mulți proprietari de mașini nu au conceptul că trebuie să își protejeze sau să aibă grijă de anvelopele lor datorită duratei mari de viață a acestora, de obicei 3-5 ani. În plus, anvelopele sunt doar detalii exterioare, așa că mulți proprietari de mașini cred că nu trebuie să fie îngrijite cu prea mare atenție.

Cu toate acestea, neîngrijirea anvelopelor și unele obiceiuri de utilizare a mașinii afectează, fără să vrea, viața și siguranța vehiculului în exploatare.

Pompa de anvelope

Supraumflarea anvelopei poate face ca aceasta să explodeze atunci când se ciocnește cu un obiect ascuțit, cum ar fi o piatră, un cui sau un pavaj. Chiar și funcționarea pentru o perioadă lungă de timp pe vreme caldă poate provoca explozia unui pneu.

Între timp, subumflarea va face ca anvelopele să se uzeze rapid din cauza suprafeței mari de contact, în special atunci când transportați sarcini grele, pe lângă faptul că va afecta jantele și amortizoarele.

Producătorul recomandă ca anvelopele să fie umflate așa cum este indicat pe ștampila de pe ușă. În timpul iernii, acestea pot fi umflate mai mult, iar vara mai puțin de 0,1 kgf/cm2 (adesea numită „cântar”). Nu modificați parametrii anvelopelor indicați de producător.

Parcarea

Mulți proprietari de mașini au obiceiul de a parca dezechilibrat, ceea ce exercită presiune asupra diferitelor anvelope, ceea ce face ca roțile parcate pe carosabil să fie presate, uzându-se mai repede decât cele parcate pe trotuar. Acest mod de parcare determină și degradarea neuniformă a suspensiei.

Parcarea prea aproape de trotuar va face ca anvelopa să se frece de beton, iar pozițiile ascuțite pot provoca ruperea sau înțepenirea unei anvelope. Unii șoferi conduc chiar imprudent, până la punctul de a parca jumătate din roată pe șosea, jumătate pe trotuar, ceea ce va cauza deformarea roții.

Parcarea la soare poate fi, de asemenea, dăunătoare, deoarece cauciucul este mai rezistent la căldură. Parcarea pe un teren accidentat și abrupt pune greutate pe anvelopele denivelate, care se uzează mai repede.

De asemenea, proprietarii de autoturisme trebuie să rețină că, dacă parchează mașina prea mult timp fără să se miște, trebuie să umfle anvelopele mai mult decât recomandă producătorul, să aleagă un loc plat și trebuie să pornească motorul cel puțin o dată pe săptămână.

Funcționarea vehiculului

Cu anvelope universale care sunt potrivite doar pentru a călători în oraș sau pe drumuri plate, nu transportați prea multă greutate pentru o perioadă lungă de timp, nu ar trebui să se deplaseze pe drumuri off-road cu multe pietre. Frânarea constantă, pedalarea continuă a accelerației și virajele de mare viteză pot, de asemenea, cauza uzura mai rapidă a anvelopelor.

De asemenea, nici coborârea rapidă pe o groapă sau trecerea peste o denivelare de viteză nu este un lucru bun. Atunci când sunt supuse la o forță mare și la pliere, uzura, deformarea sau explozia anvelopelor este destul de probabilă.

Proprietarii de mașini ar trebui să aibă, de asemenea, obiceiuri de întreținere a anvelopelor, cum ar fi rotația anvelopelor, echilibrarea dinamică pentru cea mai sigură și eficientă funcționare a anvelopelor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns